Președintele legitim al Venezuelei, ameninţat cu arestul la domiciliu, de către bărbaţi înarmaţi

Sursa: Wikipedia

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a anunţat că bărbaţi înarmaţi neidentificaţi l-au ”ameninţat” cu arestarea la domiciliu, iar un purtător de cuvânt al opoziţiei a anunat că un aliat al lui Guaido a fost arestat, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Soţia lui Juan Guaido, recunoscut în 2019 drept preşedintele legitim al Venezuelei de către zeci de ţări, în frunte cu Statele Unite, a anunţat luni după-amiaza (ora locală) pe Twitter că forţe de securitate au pătruns în domiciliul cuplului cu obiectivul de a-l aresta pe liderul opoziţiei.

Atunci când jurnalişti au sosit în faţa clădirii în care se află apartamentul familiei Guaido, în estul Caracasului, vecini ai cuplului înconjuraseră două camionete albe în care se aflau bărbaţi înarmaţi cu puşti de asalt, veste antiglonţ şi cagule.

Ulterior, o maşină banalizată la bordul căreia se aflau ofiţeri de poliţie a pătruns în parcarea subterană a clădirii, după care Juan Gauido a părăsit locul, câteva minute maitârziu, la bordul unui vehicul.

El le-a declarat jurnaliştilor că bărbaţii înarmaţi au plecat de la faţa locului, însă nu a fost în măsură să precizeze din care serviciu de securitate făceau parte.

Un purtător de cuvânt al lui Juan Guaido a anunţat că Freddy Guevara, unul dintre aliaţii acestuia, a fost arestat luni, pe o autostradă, la Caracas, şi a fost condus la o închisoare din capitala venezueleană.

Parchetul General a anunţat ulterior că Freddy Guevar a fost arestat în baza unor acuzaţii cu privire la terorism şi trădare.

Aceste incidente au loc în contextul în care Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro – a cărui realegere în 2018 este contestată de către Juan Guaido şi numeroase ţări – ar intenţiona să reia în august negocieri în vederea scoaterii ţării din criza politică profundă în care se află.

Plata pentru Ungaria a fondurilor prevăzute prin planul de relansare post-covid, amânată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here