Preşedintele Parlamentului European, vizită de două zile în România. Roberta Metsola se va întâlni cu cu Legislativul, dar şi cu tinerii studenţi de la Drept

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, face o vizită de două zile în România, iar luni se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi se va adresa Parlamentului. Marţi, Metsola va participa la un dialog cu tinerii, la Facultatea de Drept din Bucureşti, anunță News.ro.

Potrivit programului oficial, luni, la ora 14.30, Roberta Metsola va fi primită de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Cei doi au programate convorbiri tête-à-tête şi convorbiri oficiale, iar la final declaraţii de presă comune.

Ulterior, de la 15.55, Roberta Metsola se va întâlni, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă.

De la ora 17.00 va fi primită de către preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, iar de la 17.30 de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

De la ora 18.00, Metsola va participa la şedinţa de Plen Reunit a Camerei Deputaţilor şi Senatului şi se va adresa parlamentarilor români.

Vor mai lua cuvântul Alina Gorghiu, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

În cursul zilei de marţi, Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureştiului va organiza evenimentul ”Împreună suntem Europa”, un dialog al tinerilor cu preşedintele Parla,mentului European, Roberta Metsola.

Dezbaterea va fi găzduită de Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti şi va avea loc începând cu ora 10:20.

Metsola: Voi face tot ce îmi stă în putere să ajut România să facă pasul spre Schengen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here