Preşedintele Serbiei, despre ancheta DIICOT din România: Nu exclud deloc posibilitatea unei vinovăţii reale a NIS / Este vorba în majoritate de ruşi

Sursa: Facebook

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a comentat scandalul în care este implicată compania sârbă NIS în România. Acesta a afirmat că ceea ce s-a întâmplat este un lucru rău pentru Serbia şi că evenimentul nu are nicio legătură cu lupta pentru energie, ci cu caz de spionaj politic, conform Euronews Serbia, preluat de News.ro.

Patru angajaţi ai NIS Petrol din Timişoara şi Bucureşti sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că au transmis date nedestinate publicităţii privind fondul de resurse din România către firma din acelaşi consorţiu din Serbia. Aceştia sunt cercetaţi pentru divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date informatice.

„Va apărea acum peste tot în mass-media europeană şi mondială, NIS este din Belgrad”, a spus el.

Preşedintele sârb nu a exclus însă deloc posibilitatea unei vinovăţii a companiei.

”În acelaşi timp, nu exclud deloc posibilitatea unei vinovăţii reale a NIS, dar nu ştiu care este cazul şi nici nu m-am ocupat de el. Este important să subliniem că nu există cetăţeni sârbi, nu are nicio legătură cu noi. Este vorba în majoritate de ruşi, dar vom cere mai multe informaţii de la poliţia română. Aceştia acuză una dintre filialele NIS de scurgere de date sau aşa ceva”, a spus el.

De asemenea, compania NIS a transmis pentru Euronews Serbia, că principiul de bază al companieieste respectarea strictă a reglementărilor legale aplicabile.

„Compania a cooperat şi va coopera pe deplin cu toate autorităţile competente pentru a clarifica toate aspectele legate de activităţile companiei şi ale angajaţilor săi din România”, a precizat NIS.

Percheziţii DIICOT la compania NIS Petrol, controlată de Gazprom. Sunt vizate scurgeri de informații despre zăcăminte românești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here