Preşedintele SUA, Donald Trump, infectat cu COVID -19, a anunţat că va ieşi din spital luni la 22:30 GMT, declarând concetăţenilor săi că nu trebuie să se teamă de noul coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că iese din spital în această seară, la ora locală 18.30. Liderul de la Casa Albă le-a transmis cetățenilor să nu se sperie de coronavirus, deși SUA este în cotinuare cea mai afectată țară de pandemie, cu peste 7.650.000 cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și 214.789 de decese.

Voi părăsi spitalul Walter Reed, astăzi, la ora 18.30 (ora locală). Nu vă temeți de COVID. Nu lăsați virusul să vă domine viața. Am dezvoltat, sub administrația mea, o serie de medicamente foarte bune. Mă simt mai bine ca în urmă cu 20 de ani„.

Pe parcursul zilei, Trump a trimis aproape 20 de mesaje prin Twitter, majoritatea despre alegerile prezidenţiale din noiembrie. 

Unele aspecte ale bolii preşedintelui sunt încă neclare. Medicii afirmă că saturaţia cu oxigen a sângelui lui Trump a scăzut de două ori, că i s-a administrat surplus de oxigen cel puţin o dată şi că a avut febră; ei nu au precizat însă temperatura. Medicul preşedintelui, Sean Conley, a afirmat că echipa medicală aşteaptă în continuare mai multe date despre starea plămânilor pacientului. Tratamentul de până acum a inclus un amestec de anticorpi, steroizi şi o cură de cinci zile cu medicamentul antiviral Remdesivir.

După ce a fost depistat ca purtător de coronavirus, Trump a fost internat vineri la centrul medical Walter Reed de lângă Washington.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here