Un cetățean a făcut o comparație între prețul pe metru pătrat al unui apartament nou din zona centrală a orașului Cluj și o locuință similară în Dubai.

Piața imobiliară din Cluj-Napoca și-a continuat creșterea constantă, în ciuda pandemiei, iar experții se așteaptă la o nouă explozie a prețurilor în toamna anului 2021, scrie ziare.com.

A reieșit că apartamentul nou promovat într-un bloc din complexul rezidențial Platinia, de pe strada Avram Iancu din Cluj-Napoca, cu vedere la cimitir, se vinde nefinisat la prețul de 3.000 de euro pe metru pătrat.

Comparația a fost făcută cu un apartament de la etajele superioare ale unui bloc din complexul rezidențial West Bay Tower Downtown din Dubai. Acolo un metru patrat în locuința finisată, vândută la cheie, costă 3.500 de euro. În plus, viitorul proprietar are vedere spre celebrul turn Burj Khalifa.

Agenții imobiliari arată că finisajul de lux al unui apartament nou poate adăuga cel puțin 500 de euro pe metru pătrat, ceea ce face că cele două locuințe comparate să ajungă la prețuri similare.

Sursa foto: facebook
Clujeanul care a postat comparația pe Facebook spune ironic „Prețuri pentru prinți arabi”.

La un an de la debutul pandemiei, piața imobiliară din Cluj a avut o creștere constantă, mai exact de 14%, potrivit unei analize făcute de agenția imobiliară Blitz.

Prețurile chiriilor au scăzut ușor în perioada pandemiei, dar experții se așteaptă ca proprietarii să le crească din nou puternic în lunile următoare, în condițiile întoarcerii, cel mai probabil, al studenților în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here