Prietenul lui Putin amenință că Rusia va ataca ”întregul grup al sateliților inamicului”. El a indicat ținta bombardamentelor din Europa

Un prieten apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și membru al Dumei de Stat a avertizat că Londra va fi primul oraș care va fi bombardat în cazul unui alt război mondial, relatează Sky News. „Este evident că amenințarea la adresa lumii vine de la anglo-saxoni”, a spus Andrei Gurulov, potrivit onet.pl.

Vorbind la televiziunea rusă, Gurulov a spus că va fi bombardată mai întâi capitala Marii Britanii dacă blocada de la Kaliningrad ar duce la război. Politicianul a prezentat și următoarele „etape” ale războiului. După cum a afirmat el, „în timpul primei operațiuni” Rusia va distruge „întregul grup de sateliți ai inamicului”.

„Nimănui nu îi va păsa dacă sunt sateliți americani sau britanici, îi considerăm pe toți ca aparținând NATO”, a spus Gurulov. În al doilea rând, vom demonta întregul sistem de apărare antirachetă, a adăugat el.

A treia – ultima – etapă prezentată de politicianul rus este atacul asupra capitalei Marii Britanii. – Cu siguranță nu vom începe cu Varșovia, Paris sau Berlin. Vom ataca mai întâi Londra, a spus Gurulov.

*De ce blochează Lituania tranzitul mărfurilor rusești?

Lituania a anunțat luni că a blocat tranzitul mărfurilor rusești către Kaliningrad începând cu 18 iunie. Acesta este rezultatul sancțiunilor UE impuse Rusiei din cauza invaziei Ucrainei.

Există multe produse pe lista neagră a Lituaniei, inclusiv mărfuri pentru construcții, ciment și metale.

Potrivit serviciilor vamale lituaniene, cel de-al patrulea pachet de sancțiuni UE adoptat la 15 martie a introdus restricții asupra oțelului rusesc și a altor produse din metale feroase. Restricțiile care au intrat în vigoare au inclus, printre altele, tranzitul pe calea ferată prin Lituania între Kaliningrad și restul Rusiei. Nu se poate transporta alcool, caviar sau parfum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here