Prima Doamnă a SUA a sosit în România

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a sosit în România, vineri, în cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră. Prima vizită a avut loc în 2014, când s-a aflat în România alături de soţul ei, Joe Biden, la acea vreme vicepreşedinte al Statelor Unite, transmite News.ro.

Prima Doamnă îi vizitează, vineri, pe soldaţii americani de la Baza Kogălniceanu din Constanţa, iar sâmbătă se va întâlni, la Bucureşti, cu soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, precum şi cu voluntarii şi profesorii care au grijă de refugiaţii ucraineni, potrivit informaţiilor transmise de Biroul Primei Doamne a SUA.

UPDATE – Prima Doamnă a Statelor Unite Jill Biden a sosit vineri după-amiază la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, din judeţul Constanţa. Primul punct în programul său este vizita la militarii americani aflaţi la baza militară „Mihail Kogălniceanu”.
UPDATE – „Prima Doamnă va petrece weekendul de Ziua Mamei călătorind în România şi Slovacia pentru a vizita trupele americane, pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu aceşti doi aliaţi NATO, va  discuta cu refugiaţii ucraineni, va exprima sprijinul poporului ucrainean şi va exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale vecinilor. ţări, agenţii ale Naţiunilor Unite (ONU) şi organizaţii neguvernamentale (ONG-uri). Dr. Biden este inspirată de rezistenţa şi puterea poporului ucrainean şi speră să transmită că americanii îi sunt alături. De Ziua Mamei, ea se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza războiului lui Putin”, a transmis vineri dimineaţă Biroul Primei Doamne a SUA.

Vineri, 6 mai, Jill  Biden va vizita Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (, unde se va întâlni cu lideri militari ai SUA şi a NATO. Ea va sta la masă alături de soldaţi  şi va vizita militarii aflaţi în bază înainte de a pleca spre Bucureşti.

Sâmbătă, 7 mai, ea va fi informată în legătură cu eforturile umanitare din partea agenţiilor ONU, ONG-urilor şi Guvernului României, la Ambasada SUA la Bucureşti, apoi va discuta personalul ambasadei.

„Ulterior, se va întâlni cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, pentru a-şi exprima recunoştinţa pentru generozitatea şi sprijinul României faţă de refugiaţii ucraineni. La fel ca dr. Biden, după ce a devenit Prima Doamnă, doamna Iohannis şi-a păstrat postul de profesoară de engleză. Predă la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu, România. În urma întâlnirii cu Prima Doamnă a României, dr. Biden va vizita o şcoală publică din Bucureşti care găzduieşte elevi  ucraineni refugiaţi. Ea va vorbi cu cadre didactice ucrainene şi române şi va interacţiona cu elevi ucraineni refugiaţi şi cu elevi români în sălile de curs”, potrivit anunţului oficial.

Ulterior, Jill Biden va discuta cu cadre didactice şi mame ucrainene.

Ea va pleca apoi spre Bratislava, Slovacia, unde va avea un program similar şi o întâlnire cu preşedintele Zuzana Caputova.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Jill Biden are deja o postare pe contul său de Twitter pe tema vizitei în Europa: „În drum spre România şi Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească casele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale ţărilor vecine şi ale lucrătorilor umanitari”.
Prima Doamnă Jill Biden va călători în România şi Slovacia în perioada 5 mai – 9 mai 2022. Potrivit programului oficial, în timpul vizitei sale, aceasta se va întâlni cu militari americani, cu personalul ambasadei SUA, părinţi şi cu copii ucraineni refugiaţi, precum şi cu voluntari şi educatori.
Sâmbătă, 7 mai, sărbătorită ca Ziua Mamei în Statele Unite ale Americii, ea se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza războiului din Ucraina.
Vineri, Jill Biden va vizita Baza Aeriană Mihail Kogalniceau, nde se va întâlni cu militarii SUA. Seara, Prima Doamnă va călători la Bucureşti.
Sâmbătă, 7 mai, Jill Biden se va întâlni cu membri ai Guvernului României, cu personalul ambasadei SUA, voluntari care s-au implicat în acţiuni umanitare, precum şi cu educatori care predau copiilor ucraineni strămutaţi şi se preocupă de integrarea lor într-un mediu şcolar stabil şi sigur.
Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Prima Doamnă va călători la Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile care au căutat refugiu în Slovacia în timpul acestei crize.
Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membri ai Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.
Jill Biden a mai fost în România în 2014, alături de soţul ei, Joe Biden, la vremea respectivă vicepreşedinte al SUA.
Jill Biden este născută în 3 iunie 1951, în Hammonton, New Jersey. În 1976 a început să predea Limba engleză la Liceul St. Mark’s din Wilmington. Ea a obţinut un doctorat în educaţie în 2007, la Universitatea din Delaware.
În 1975, l-a întâlnit pe Joe Biden, senator la acea vreme. S-au căsători în 1977, ea devenind mama celor doi fii ai săi, Beau şi Hunter. Fiica lor, Ashley, s-a născut în 1981.
Când soţul său a devenit vicepreşedinte, s-au mutat la Washington, iar ea a început să predea la Northern Virginia Community College, unde încă lucrează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here