Primăria Municipiului Timişoara a fost amendată cu 2.500 de lei de comisarii Gărzii de Mediu, care s-au autosesizat după ce mass-media a difuzat materiale şi imagini cu zone insalubre de pe malurile Canalului Bega.

În urma apariţiei în mass-media a unui material difuzat pe un post de televiziune naţional, comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – Comisariatul Judeţean (CJ) Timiş s-au autosesizat cu privire la depozitarea neconformă a deşeurilor în zona staţiilor de îmbarcare pe vaporaşele ce navighează pe Canalul Bega. În urma verificărilor efectuate în perioada 9 – 10 august, s-a constatat că cele semnalate în mass-media se confirmă. Pentru neconformităţile constatate, GNM CJ Timiş a aplicat sancţiune contravenţională la unitatea administrativ-teritorială Timişoara şi a dispus măsuri în vederea salubrizării zonelor identificate cu deşeuri abandonate”, arată, joi, GNM CJ Timiş, pe pagina de facebook, informează Agerpres.

În urmă cu aproape două luni, primăria a semnat un contract de circa 70.000 de lei pentru servicii de curăţenie în toaletele ecologice de pe malurile Canalului Bega, firma fiind obligată să cureţe şi să menţină igiena în spaţiile respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here