Primele măsuri luate de Rusia, în contextul alertei de ciumă bubonică

Sursa: Pixabay

Rusia a anunţat, luni, că a creat patrule pentru a opri oamenii să vâneze marmote în apropiere de graniţa cu China şi Mongolia, după ce aceste ţări au raportat posibile cazuri de ciumă bubonică, boală care poate fi transmisă de animale, transmite Reuters, transmite News.ro.

Autorităţile din Bayan Nur, un oraş din regiunea chineză Mongolia Interioară, a emis duminică un avertisment, după ce un spital a raportat un caz suspect al acestei boli mortale.

Regiunea chineză a interzis vânarea şi consumarea rozătoarelor mari şi a cerut populaţiei să raporteze orice cazuri suspecte, precum şi orice marmotă bolnavă sau moartă.

Mongolia a raportat la rândul ei două cazuri de ciumă bubonică, la persoane care au mâncat carne de marmotă în provincia Khovd din vestul ţării, săptămâna trecută.

Autorităţile din regiunea rusă Altai, care are graniţă cu Kazahstanul, China şi Mongolia, au spus că autorităţile patrulează  zona pentru a pune în aplicare o interdicţie de vânare a marmotelor şi a avertiza oamenii în privinţa pericolelor, a relatat agenţia TASS.

Filiala locală a Rospotrebnadzor, autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii, a anunţat că apariţia cazurilor de ciumă bubonică la graniţă nu reprezintă un pericol pentru oamenii din Altai.

Ciuma bubonică, numită şi ”Moartea Neagră” în Evul Mediu, este o boală extrem de infecţioasă şi deseori fatală care este răspândită mai ales de rozătoare. Epidemiile de ciumă bubonică au devenit tot mai rare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here