Primul STUDIU pe pacienți infectați cu noul coronavirus. Ce relevă examinarea a 1.099 cazuri

Publicația New England Journal of Medicine a prezentat un studiu privind epidemia de coronavirus. Studiul este realizat pe 1.099 de pacienți testați pozitiv, în 552 de spitale din China, până la data de 29 ianuarie 2020.

Potrivit studiului, vârsta medie a pacienților este de 47 de ani, 41,9% dintre ei fiind femei. Doar 0,9% din cei infectați au vârsta mai mică de 15 ani.

Dintre cei infectați, 5% au ajuns la terapie intensivă, iar 1,4% au murit.

Cele mai comune simptome au fost febra (43,8% la internare și 88,7% în timpul spitalizării) și tusea (67,8%), subliniază autorii studiului.

De asemenea, aproape 24% aveau cel puțin încă o problemă de sănătate (hipertensiune sau o boală pulmonară obstructivă cronică, de exemplu).

La internare, gradul de gravitate al bolii a fost catalogat „ne-grav” la 926 de pacienți și grav la 173 de pacienți.

Studiul a stabilit că perioada medie de incubație a coronavirusului a fost de 4 zile și că mulți dintre cei infectați nu au prezentat anomalii la radiografii sau la computerul tomograf.

Majoritatea pacienților (58%) au fost tratați intravenos cu antibiotice, iar 35,8 cu oseltamivir (Tamiflu), 41,3% au primit oxigen suplimentar, iar 6,1% au fost ventilați mecanic, aceste tratamente fiind administrate mai ales celor în stare mai gravă, se mai arată în studiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here