Primul zbor ”fără COVID” peste Atlantic, de la New York la Roma

Primul zbor ”fără COVID” între Statele Unite şi Europa a aterizat miercuri la Roma venind de la New York. Pasagerilor li s-a cerut să aibă un test negativ pentru COVID -19 cu 48 de ore înainte de zborul Alitalia de pe aeroportul John F. Kennedy şi să efectueze un altul la sosirea pe aeroportul Fiumicino din Roma, informează Agerpres.

Zborul ”fără COVID” reprezintă o iniţiativă care îşi propune să deschidă rutele aeriene între cele două maluri ale Atlanticului blocate de pandemie, relatează AFP.

Potrivit agenţiei de presă AGI, testele celor 100 de pasageri prezenţi la bordul avionului au fost toate negative, ceea ce le-a permis să evite carantina de 14 zile impusă în cazul altor sosiri din Statele Unite.

Printre pasageri, Chiara, originară din Italia şi care trăieşte în Statele Unite, şi-a vizitat părinţii împreună cu soţul şi cu fiul de şapte luni. ”A trecut aproape un an de când nu am mai fost în Italia”, a declarat ea pentru AFP.

Fiul nostru s-a născut în aprilie şi până acum nimeni din familia noastră nu l-a cunoscut. De aceea suntem atât de fericiţi”, a spus Chiara.

Toţi pasagerii acestui zbor au trebuit să poarte o mască pe tot parcursul călătoriei şi să o înlocuiască la fiecare patru ore, potrivit autorităţilor aeroportului.

Este o experienţă extraordinară pentru că renaşte speranţa pentru transportul aerian, mobilitate şi economie, chiar şi în prezenţa coronavirusului”, a spus Nicola Zingaretti, preşedintele regiunii Lazio a cărei capitală este Roma.

Această iniţiativă survine în urma lansării, în septembrie, a zborurilor interne ”fără Covid” între Roma şi capitala financiară Milano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here