Primul copil din România infectat cu noul coronavirus, care a ajuns la terapie intensivă (ATI) în stare gravă, a fost externat din spital. Starea lui de sănătate este bună, dar mai are nevoie de recuperare, spun medicii. Asta înseamnă că trebuie să facă gimnastică respiratorie. Medicii de la Spitalul de copii Victor Gomoiu l-au făcut bine după mai bine două săptămâni de îngrijiri medicale.

Copilul a primit îngrijiti medicale timp de 17 zile. 11 a stat la terapie intensivă, pentru că era depedendent de masca de oxigen. Când starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit, a fost transferat la secţia de pneumologie. Acum este bine.

Părinţii şi medicii care l-au îngrijit sunt fericiţi că băiatul s-a însănătoşit şi a plecat acasă. Este din Buzău şi a ajuns la spitalul din Capitală pe 12 septembrie, în stare gravă. Avea sindrom inflamator multisistem. O boală rară, care a venit pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, iar organismul lui a reacţionat exagerat pentru a se apăra. Avea toate organele inflamate, mai spun medicii, pentru Digi24.

Tatăl copilului: Suntem foarte bucuroși că s-a externat, se simte bine şi suntem foarte bucuroși că mergem acasă la fetița pe care o mai avem și ne așteaptă. Le mulțumim cadrelor medicale care s-au implicat și au dat dovadă de profesionalism.

La rândul ei, Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu, a declarat: În această perioadă mama lui a stat permanent cu el. E dramatic ca părinte să treci prin asemenea experiență, dar cu toții am fost alături de ea. Peste această pandemie nu putem trece decât ca o echipă. Copilul s-a comportat exemplar, a fost ascultător și părinții și medicii i-au indus această stare.

Chiar dacă starea lui de sănătate este bună, mai are nevoie de recuperare, iar peste două săptămâni se va întoarce în Capitală pentru control medical.

Diana Ionescu: Copilul se externează vindecat, dar îi trebuie terapie de recuperare, gimnastică respiratorie, ca să prevenim eventuale complicații în viitor.

Pe toată perioada spitalizării, copilul şi-a dorit să se facă bine pentru a ajunge acasă înainte de ziua lui de naştere. Şi chiar aşa s-a întâmplat. Peste 12 zile va împlini 10 ani.

Tatăl copilului: Suntem bucuroși că de ziua lui va fi acasă.

De la începutul epidemiei, la Spitalul Gomoiu din Capitală au ajuns 55 de copii depistați cu noul coronavirus. Au avut forme uşoare ale bolii şi au fost transferaţi la spitalele de boli infecţioase.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here