Procesul din dosarul „Nana”, închis

Judecătorii Tribunalului Călăraşi au dispus încetarea procesului penal faţă de cei 11 inculpaţi trimişi în judecată în urmă peste şapte ani în dosarul cunoscut sub denumirea ”Nana”, care viza retrocedarea frauduloasă a unor suprafeţe de teren în comuna Nana din judeţul Călăraşi, transmite News.ro.

Magistraţii Tribunalului Călăraşi au dispus încetarea procesului penal pornit în anul 2015 împotriva a 11 inculpaţi, acuzaţi de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, spălare a banilor şi constituire a unui grup infracţional organizat. Decizia a fost luată ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale, conform soluţiei pronunţate marţi şi publicate pe portalul instanţelor de judecată.
Prin aceeaşi soluţie, judecătorii au respins cererile de achitare pentru infracţiunea de abuz în serviciu, formulate de către inculpaţii Niculae Teodora, Decu Florian, Neagu Marius Gelu, Dobre Maria, Dobre Gheorghe, respectiv de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu formulate de către inculpaţii Preda Vasilica, Enciu Domnica, Negoiţă Daniela, Tudorache Nicolae şi Ştolea Georgică.
Inculpaţii formulaseră şi cereri de achitare cu privire la infracţiunea de spălare a banilor, acestea fiind de asemenea respinse. Judecătorii au constatat însă că cei 11 nu sunt vinovaţi de infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat.
Judecătorii au dispus în schimb anularea mai multor documente  – contracte de arendă, cereri, procese verbale, declaraţii pe propria răspundere sau menţiuni din registre ţinute la nivelul Primăriei Nana.
În schimb, instanţa a admis cererea Ministerului Agriculturii care s-a constituit parte civilă în dosar prin agenţia Domeniilor Statului, judecătorii obligând pe unii dintre inculpaţi la plata de despăgubiri reprezentând contravaloarea terenului dar şi redevenţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here