Procurorul Mircea Negulescu, sub control judiciar

Foto: INQUAM/Alexandru Bușcă

Fostul procuror Mircea Negulescu va fi cercetat sub control judiciar, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care a înlocuit arestul preventiv, decizia fiind definitivă, transmite News.ro.

ÎCCJ a decis joi să admită contestaţia formulată de Mircea Negulescu împotriva deciziei Înaltei Curţi din data de 4 august, care respinsese cererea fostului procuror de înlocuire arestului preventiv cu alte măsuri preventive.

Astfel, instanţa a desfiinţat decizia atacată, a rejudecat şi a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, din data de 13 august până la 11 octombrie inclusiv. Decizia ÎCCJ este definitivă.  

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, în 23 iulie, recursul formulat de Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului procuror Mircea Negulescu.

La începutul lunii august el a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv, dar prima instanţă i-a respins cererea.

Fostul procuror Mircea Negulescu, în prezent exclus din magistratură, a fost reţinut de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta. Alături de Negulescu, a fost reţinut şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, care l-ar fi ajutat pe acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here