Profesor din Argeș, acuzat de purtare abuzivă. I-ar fi spus: „Mamă, bat la ea în fiecare zi, ca la fasole, ştii cum? Îi scot toţi dinţii din gură dacă e aşa”

Sursa: Pexels

Un profesor de la o şcoală din judeţul Argeş este acuzat de părinţi de comportament neadecvat la adresa copiilor, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă. Potrivit unor înregistrări, profesorul i-ar fi spus unei eleve că, dacă va o avea o fiică precum ea, o bate ca pe fasole şi îi scoate dinţii.

”În ziua de 20 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară s-au autosesizat şi s-au deplasat la unitatea de învăţământ în cauză, unde au efectuat verificări. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în vederea stabilirii împrejurărilor în care evenimentele s-au petrecut şi luarea măsurilor legale care se impun”, transmite, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Dosarul a fost deschis după ce, luni, jurnaliştii locali de la epiteşti.ro au publicat mai multe înregistrări, dar şi sesizări are unor părinţi care reclamă comportamentul profesorului de informatică.

Astfel, profesorul reproşează unui copil că ”întoarce vorba”, sau că ”se bagă în seamă cu de-a sila”.  Mai mult, el reproşează unei eleve că i-a scris ”Bună seara!” şi nu „Bună seara, domnule profesor”, spunând că respectiva elevă „nu e pe treaba ei, nu e crescută cum trebuie”.

”Păi este o problemă, măi nesimţiţilor şi obraznicilor! Voi trebuie să ştiţi cine este stăpân în clasă, m-aţi înţeles? (…) Este clară povestea cu voi! Trebuie să vă găsiţi nănaşul şi uite că vi l-aţi găsit! Asta este problema.. a mea nu e, că eu nu am probleme, este problema voastră”, le mai spune, într-o înregistrare, profesorul.

El le reproşează copiilor că o apără pe eleva căreia îi spune că „nu e crescută cum trebuie”.

Într-o altă înregistrare, cadrul didactic îi spune unei eleve: „Aoleu, Roxana, sincer îţi spun, drept îţi spun, abia aştept să am şi eu o fetiţă aşa, ca tine, fetiţa mea, copilul meu, şi dacă iese exact aşa ca tine… mamă bat la ea în fiecare zi, ca la fasole, ştii cum? îi scot toţi dinţii din gură dacă e aşa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here