Prognoză meteo ciudată în Florida: Atenție, plouă cu iguane!

sursa: Wikimedia Commons

Agenția meteo din Miami a emis poate cea mai ciudată avertizare de vreme. I-au sfătuit pe oameni să aibă grijă, deoarece stă că plouă cu iguane. Da, acele reptile verzi care seamănă cu niște dinozauri în miniatură.

În sudul statului Florida, adică și în zona Miami, s-au anunțat temperaturi chiar și de sub zero grade, foarte neobișnuit pentru o zonă atât de caldă în condiții obișnuite. Iguanele adesea dorm în copacii din zonă dar, fiindcă au sânge rece, au nevoie de căldură. Dacă temperatura scade sub șapte grade Celsius, aceste animale intră într-o amorțeală totală, ca și cum ar hiberna, așa că nu se mai pot ține de crengi.

De aceea există riscul ca ele să cadă din copacii în care stau. Poate părea glumă, dar situația are potențial periculos. O iguană mascul adultă poate ajunge până la 1,52 metri lungime și 9 kilograme. Dacă îi cade cuiva în cap, chiar îl poate omorî.

Deși amorțesc din cauza frigului și cad, iguanele sunt vii. După ce se încălzește, ele revin la normal. Dar dacă frigul durează mai mult de opt ore, unele dintre ele vor muri, mai ales cele mai mici, a scris CNN.

Unii locuitori ai Floridei chiar s-ar bucura dacă numărul iguanelor ar fi redus, deoarece specia este considerată invazivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here