Guvern: Informaţiile lansate de Greenpeace sunt false. Cîţu nu a făcut vreo propunere cu privire la retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană

USR protesteaza fata de retragerea dosarului Rosia Montana de la UNESCO, in timpul sedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor in cadrul careia premierul Viorica Dăncilă prezintă stadiul procesului de pregătire pentru preluarea de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019, miercuri, 20 iunie 2018. Inquam Photos / Alexandru Busca

Actualizare. Biroul de presă al Guvernului a transmis miercuri, cu privire la informaţiile lansate în spaţiul public de Greenpeace referitor la o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană şi la implicarea prim-ministrului în acest demers, că Florin Cîţu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect şi că declaraţiile ce i-au fost atribuite sunt false, transmite News.ro.

Într-un comunicat remis News.ro, biroul de presă al Guvernului a precizat: „Premierul Florin Cîţu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect şi nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană. Prin urmare, declaraţiile care i-au fost atribuite premierului cu privire la o decizie în legătură cu retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană sunt false. Menţionăm că tema a fost discutată strict la nivelul Coaliţiei”.

Știrea inițială. Greenpeace protestează, miercuri, faţă de o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană. Activiştii de mediu anunţă dezvelirea unei statui în Piaţa Victoriei, transmite News.ro.

”În 2017, la final de mandat, Ministrul Culturii Corina Şuteu a ascultat vocea societăţii civile şi a depus la UNESCO dosarul pentru înscrierea Roşiei Montane în Lista Patrimoniului Mondial. A urmat un lung şir de bâlbâieli şi lupte politice. Guvernul Dăncilă a stopat procedura de înscriere după doar un an şi a cerut UNESCO să amâne discutarea dosarului Roşia Montană. În 2020, Guvernul Orban a reluat procedura de înscriere la presiunea ONG-urilor, dar interesele politice ameninţă acum din nou protejarea patrimoniului din Apuseni. Săptămâna trecută, Florin Cîţu a detonat bomba, propunând coaliţiei de guvernare retragerea dosarului pentru înscrierea Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Prim-Ministrul se alătură astfel altor politicieni “de aur” care au condus România ─ Traian Băsescu, Victor Ponta sau Viorica Dăncilă, devenind cel mai nou susţinător al exploatării cu cianuri în Apuseni”, a transmis Greenpeace.

Sursa citată afirmă că ”retragerea dosarului echivalează cu pierderea întregului demers început acum mai bine de cinci ani”.

”Acest scenariu prelungeşte şi mai mult starea de vulnerabilitate a comunităţii locale, fiind totodată un grav semnal de alarmă pentru ce şi-a asumat Guvernul în raport cu protejarea patrimoniului României şi prin convenţiile internaţionale asumate”, a mai transmis Greenpeace.
Actviştii de mediu anunţă dezbvelirea unei statui în Piaţa Victoriei.

”Pentru că ştim că “marilor lideri” le plac omagiile, am pregătit o surpriză pentru unul dintre cei care încearcă să ne vândă cianurarea drept dezvoltare. Miercuri, 7 iulie, de la ora 10, dezvelim o statuie în Piaţa Victoriei. Poleită cu aur de la Roşia Montană, statuia reprezintă figura unuia dintre iluştrii oameni politici care conduc România spre bunăstare economică, culturală şi de mediu. Cum pe 7 iulie întreg mapamondul sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a Ciocolatei, toţi cei prezenţi la eveniment se vor delecta cu bănuţi de ciocolată înveliţi în aurul de patrimoniu de la Roşia Montană”, au mai transmis activiştii.

Protestul are loc în contextual reluării discuţiilor din coaliţie pe tema Roşia MOntană.

”Discuţiile din coaliţia de guvernare vor fi reluate în 7 iulie. E important să le arătăm politicienilor că suntem cu ochii pe ei şi că nu acceptăm să retragă dosarul Roşia Montană de pe masa Comitetului UNESCO”, mai transmit activiştii.

OMS anunță noua „vedetă”: Lambda – o altă variantă a coronavirusului care îi îngrijorează pe oamenii de știință

1 COMENTARIU

  1. Lumea protesteaza fara sa stie de ce protesteza .Guvernul nu a luat o hatarire referitoare la Rosia Montana . Conform principiului sa impacam si capra si varza premierul cauta o solutie de compromis care poate aduce avantaje natiunii si poate face bine mediului inconjurator .Dealtfel astfel de atititudini determinate de fake-urile din presa (o parte a ei )se regasesc mai peste tot . De fiece data premierul a marcat fake-ul respectiv .Ca sa recapitulam .Ce putem vedea dupa sase luni de guvernare in coalitie ? Peste tot in tara se lucreaza la greu – autostrazi – drumuri rapide – cai ferate . Pandemia a fost corect abordata si rezultatatele sunt vizibile pentru toti . Economia , conform
    datelor IMS , este in refacere .Sumele de bani din PNNR vor veni si ele exact in luna septembrie .Romania educata – programul presedintelui tarii – incepe sa devina realitate . Mai toti ministrii isi fac treaba .Zi de zi vedem cum promisiunile facute sunt parte a deciziei guvernamentale (cititi legile si normele aparute pe site-urile guvernului ).Moneda Euro ramane constant in marja ei de putere .Preturile nu cresc semnificativ ba chiar pe anumite paliere scad . Premierul Citu ofera o sansa votantilor de partid sa revina la sustinerea acestuia si in acelasi timp ofera nehotaritilor o sansa de a vota pentru . Incet – incet Romania se pune pe roate .Deranjul , ce tine de critica adusa premierului este evident partinica si are in componenta eliminarea unora de la jaful banului public . Vulpea cind nu mai ajunge la struguri zice ca sunt acri cum stiut este si ca hotul striga hotii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here