Protest spontan la Timișoara. Demiterea managerului Spitalului Județean a scos angajații în stradă

Foto: Opinia Timișoarei

În jur de 100 de angajati de pe toate secțiile Spitalului Județean din Timișoara au ieșit joi dimineață în stradă, la ora 10.00, fiind nemulțumiți că PNL l-a schimbat pe managerul Marius Craina, care a condus spitalul timp de cinci ani scrie opiniatimisoarei.ro.

În locul acestuia a fost numit un tânăr chimist, membru PNL, Raul Pătrașcu. Angajații care au ieșit în stradă au condamnat graba liberalilor de a-l înlocui pe manager, în condițiile în care în ultimii cinci ani, a avut loc cea mai amplă operațiune de modernizare a clădirii spitalului.

„Nu ni se pare normal că managerul, venind orice culoare politică la conducere, să fie schimbat. Ar trebui să se uite în spate să vădă ce a făcut pentru spital. Eu lucrez aici din 2007 și vad cum s-au schimbat lucrurile, condițiile de lucru sunt mult mai bune. Nu e ok să fie schimbat peste noapte. Un manager trebuie să fi lucrat cu pacienții, să fie din sistem să știe care sunt nevoile noastre. Dr Craina ne-a primit mereu la el în birou, ne-a ascultat, s-a străduit să rezolve problemele. De pe toate secțiile am zis că trebuie să îl sprijinim”, a spus un asistent medical care a ieșit în stradă.

Angajatii au întocmit și o scrisoare deschisă pe care o vor înainta ministrului Sănătății, Victor Costache. Medicii sunt deciși să iasă în fața spitalului să-și manifeste nemulțumirea cel puțin trei zile consecutiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here