La mai bine de două zile de când a lansat o petiție online pentru susținerea „Pactului Dăncilă”, PSD se confruntă cu o realitate rușinoasă. Mai puțin de 2.000 de români au semnat acest pact, în condițiile în care PSD se laudă cu peste 500.000 de membri și cu 1,4 milioane de semnături pentru candidatura Vioricăi Dăncilă.

Premierul a făcut, vineri, apel către cetățenii români, să semneze pactul pentru bunăstarea țării, astfel încât, indiferent de guvernare, pensiile și salariile să nu mai fie tăiate.

Și pentru că pe oamenii politici ai opoziției nu ne putem baza, invit membri ai societățîi civile – cetățeni și organizații – care își doresc cu adevărat binele public, să susțînă și să semneze acest pact. Chem românii alături de mine, că să continuăm creșterea veniturilor și măsurile de sprijin menite să ducă România mai departe!”, a scris Dăncilă pe Facebook. Postarea este în continuare prima pe pagină ei de Facebook.

Dăncilă a revenit și sâmbătă cu îndemnuri la adresa românilor, pentru a semna pactul, pentru a nu le fi „tăiate” iarăși în viitor pensiile și salariile.

În campania de promovare au intervenit și Mihai Fifor și Lia Olguța Vasilescu.

Aseară am semnat -Pactul pentru bunăstarea românilor- care prevede continuarea creșterilor de pensii și salarii prevăzute în lege și menținerea taxelor scăzute pentru tinerii antreprenori și pentru cei cu activități independente. Am făcut-o în calitate de simplu cetățean, așa cum va invit să o faceți și voi. Premierul a propus acest Pact tuturor partidelor parlamentare, astfel încât acestea să le garanteze românilor că nu le vor anula beneficiile câștigate în această guvernare. Partidele din opoziție au refuzat să îl semneze, dezvăluindu-și astfel intenția de a reveni cu politici de austeritate.Putem însă să îi oprim! Noi, cetățenii! Putem să le arătăm că voință noastră este mai puternică!”, a scris Fifor, pe Facebook.

Și Lia Olguța Vasilescu și-a îndemnat susținătorii să semneze.

Cum au reacționat românii după toate aceste îndemnuri insistente? Impactul este aproape zero. Duminică dimineață, după 48 de ore de la lansare, „Pactul Dăncilă” avea doar 1.815 semnături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here