PSD, „oameni noi”: Controversata Laura Vicol, fosta avocată a fugarului Daniel Dragomir, deschide la Dolj lista pentru Camera Deputaților

Laura Vicol, fosta avocată a colonelului fugar Daniel Dragomir, este prima pe lista PSD Dolj la Camera Deputaților, relatează publicația locală Indiscret.

Laura Vicol este cap de listă, fiind urmată de actuala deputată Alexandra Presură, iar pe locul trei se află Iulian Badea, fiul lui Pavel Badea. Pe următoarele două locuri se află Eliza Ștefănescu (fosta Peta), în prezent deputat din partea PSD, și Cosmin Durle, fost administrator public al județului și care, în ultimii doi ani, a ocupat poziția de administrator public al Craiovei.

În 2017, Laura Vicol a fost achitată într-un dosar DNA în care era acuzată de favorizarea făptuitorului. În privința infracțiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activității și fals în înscrisuri sub semnătură privată, deși faptele există, instanța a dispus renunțarea la aplicarea unei pedepse.

În aprilie 2016, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis-o în judecată pe avocata Laura Vicol (fosta Voicu) din Baroul București pentru favorizare a făptuitorului, complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În același dosar, a fost deferit justiției Niculae Learciu, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități și uz de fals, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, Laura Vicol, deși cunoștea că Niculae Learciu nu deține calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, prin aceea că i-a pus la dispoziție împuterniciri avocațiale care atestau calitatea sa și care i-au permis să îndeplinească unele sarcini și activități specifice acestei profesii, și anume să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here