PSD vs. AEP – 1-0 în instanță. Curtea de Apel București a admis rambursarea a 3,38 milioane de lei cheltuiți în campania de la europarlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea

PSD punctează o victorie de etapă în instanță. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis solicitarea PSD de anulare a deciziei Autorităţii Electorale Permanente de nerambursare a cheltuielilor din campania pentru alegerile europarlamentare din 2019.

PSD a cerut pentru rambursare peste 3.38 milioane de lei cheltuiți în campania de la europarlamentare. Decizia AEP a fost să nu returneze suma, din cauza modului în care au fost depuse documentele.

Fostul premier Viorica Dăncilă a contestat decizia, însă şi contestaţia ei a fost respinsă.

Curtea de Apel Bucureşti dă, însă, acum dreptate social-democraților. Decizia poate fi contestată.

În vară, Europa Liberă preciza că AEP decisese să nu deconteze banii pentru PSD din cauza neregulilor înregistrate la depunerea actelor. Autoritatea semnala faptul că sub semnătura lui Mircea Drăghici nu era menționată funcția acestuia în PSD, ci figura doar calitatea de reprezentant legal al partidului, calitate care nu putuse fi dovedită de partid după corespondența avută cu oficialii AEP.

PSD a remediat ulteior situaţia, însă după ce termenul legal expirase.

Potrivit Legii 334/2006, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, partidele politice, alianțele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți care obțin, individual sau într-o alianță electorală, cel puțin 3% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel național au dreptul de a obține rambursarea cheltuielilor electorale efectuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here