Puncte mobile de vaccinare anti-Covid în cartierele Capitalei

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Puncte mobile de vaccinare împotriva COVID-19 vor funcţiona temporar în cartiere, în funcţie de solicitări, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Capacitatea de vaccinare nu este nevoie să mai crească, avem o capacitate suficientă. Mai există un program de puncte mobile care se vor desprinde din centrele existente şi vor funcţiona temporar în cartiere, în funcţie de solicitări. De exemplu, în cartierul Ferentari va exista un punct mobil de vaccinare, în cartierul Giuleşti va exista un punct mobil de vaccinare sau va exista transport asigurat pentru toate persoanele care vor să se vaccineze – dus – întors din cartier până la centru şi înapoi – şi în toate celelalte sectoare e posibil să se înfiinţeze puncte mobile de vaccinare în şcoli sau în alte puncte aglomerate, dar asta urmează să vedem în perioada următoare, dar fără creşterea capacităţii, ci redirecţionarea capacităţii excedentare din centrele existente”, a spus Alin Stoica.

El a precizat că, în prezent, la nivelul Bucureştiului, capacitatea este de peste 20.000 de vaccinări pe zi şi că se imunizează zilnic circa 13.000 – 14.000 de persoane.

„Numărul lor ajunsese undeva la 10.000 în urmă cu câteva zile, fapt care era destul de îngrijorător, dar campania de comunicare cred că a început să dea roade şi sperăm să ajungem în aşa fel încât să umplem capacitatea de vaccinare, să ajungem la 20.000”, a mai spus prefectul Capitalei.

În Bucureşti, potrivit acestuia, sunt 1.200.000 de oameni imunizaţi cu cel puţin o doză. El şi-a exprimat speranţa ca şi persoane din judeţele limitrofe să vină la centrele de vaccinare deschise la marginea Capitalei.

Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-thru amplasat pe platoul Târgului Pucheni din şoseaua Sălaj a fost inaugurat vineri, iar de sâmbăta aceasta cei interesaţi pot veni să se imunizeze în cele două puncte amenajate de Primăria Sectorului 5 şi avizate de Direcţia de Sănătate Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here