Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Bogdan Oprea, a demisionat din funcție

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Bogdan Oprea, și-a anunțat, joi, demisia din funcție. El a fost numit în această funcție cu doar o lună și jumătate în urmă. Și Sînziana Sumbasacu a anunțat că demisionează din echipa lui Vlad Voiculescu.

„De astăzi revin exclusiv la cariera mea didactică, de cercetare și la proiectele de voluntariat care m-au îmbogățit atât de mult sufletește în ultimii ani. Colaborarea mea cu Ministerul Sănătății încetează, îi mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru colaborarea din toată această perioadă și pentru prietenie și-i doresc mult succes în procesul de reformă atât de necesar pe care și l-a asumat cu curaj.

Noi ne revedem aici, în curând, cu primul manual de combatere a fake news-ului și dezinformării online din România, pe care-l voi publica la Polirom, și cu un podcast pe același subiect. Keep în touch!”, a scris Bogdan Oprea pe pagina sa de Facebook.
Demisia are loc în contextul sacandalului publicării de către Ministerul Sănătății a unor date considerate confidențiale despre situația vaccinării.

Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, are licență de paramedic și însoțește, ca voluntar, ambulanțele care deservesc comunitatea în care trăiește.

Ca specialist în comunicare, Bogdan Oprea are o experiență de aproape 10 ani în administrație publică, atât la nivelul Uniunii Europene (printre altele consilier de rang înalt al UE pentru comunicare și vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova), cât și în România (printre altele, ca purtător de cuvânt al președintelui României și sef al Departamentului de Comunicare Publică al Administrației Prezidențiale și purtător de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului)
Din 2007 este cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării – Universitatea din București și a susținut unul dintre primele doctorate din țară cu o temă care studiază amploarea fenomenului dezinformării, manipulării și fake news-ului online.

A lansat și primul curs din mediul universitar românesc care tratează combaterea fenomenului fake news. Mai predă, printre altele, discipline de presă scrisă și tehnici de redactare.

Și-a obținut licența de paramedic SMURD în anul 2017 și încadrează, ca voluntar, ambulanțele ce deservesc comunitatea în care trăiește (Detașamentul de Pompieri „Vitan” București). A participat și participă, în mod curent, la mai multe proiecte de voluntariat în țară și la misiuni umanitare în străinătate.

La începutul carierei, timp de mai bine de 12 ani, a lucrat în presa centrală, unde a ocupat diferite poziții editoriale și manageriale și a lansat și condus proiectele mai multor cotidiene de rețea și reviste lunare.

*Și Sînziana sumbasacu demisionează din echipa ministrului Sănătății

O altă consilieră, Sînziana Sumbasacu (foto), a decis să plece și ea din echipa de 22 de consilieri personali ai lui Voiculescu, acesta rămânând doar cu 20, anunță România TV.

Sînziana Sumbasacu era consiliera lui Vlad Voiculescu din 17 februarie. Ea a fost responsabilă cu caravana „#Dan Barna Președinte”, din partea PLUS, la alegerile prezidențiale din anul 2019. A colaborat cu institutul ASPEN, unde activează însuși unchiul lui Vlad Voiculescu, celebrul Nic, iar, din anul 2020, coordonează activitatea cabinetelor locale ale PLUS din teritoriu. Anterior, aceasta a lucrat și pentru Platforma România 100, a lui Dacian Cioloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here