Putin a investit cel puțin 300 de milioane de dolari în partide și candidați din 20 de țări. Oficial SUA: Sunt estimări minime

Sursa: Kremlin.ru

Rusia a trimis discret cel puţin 300 de milioane de dolari partidelor politice şi candidaţilor din peste 20 de ţări, începând din 2014, pentru a-şi exercita influenţa, potrivit unei estimări a serviciilor de informaţii americane publicate marţi, relatează AFP, preluată de News.ro.

Statele Unite „consideră că acestea sunt estimări minime şi că probabil Rusia a transferat în secret mai multe fonduri care nu au fost depistate”, a spus un înalt oficial american, fără a preciza ţările vizate. Potrivit acestui înalt oficial, un ambasador rus staţionat într-o ţară asiatică nespecificată a dat milioane de dolari unui candidat la preşedinţie.

Administraţia lui Joe Biden solicitase o astfel de estimare de la serviciile sale în urma invaziei Ucrainei din 24 februarie, concomitent cu lansarea multiplelor iniţiative de izolare a Moscovei pe scena internaţională.

Această nouă evaluare nu a analizat ingerinţa Rusiei în politica SUA, dar serviciile de informaţii americane au declarat anterior că Moscova a intervenit la alegerile din SUA din 2016, în special folosind reţelele de socializare pentru a-l susţine pe Donald Trump, care şi-a exprimat admiraţia pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

Câte ruble face AUR și ce joc face Călin Georgescu? Pilda sincronizării cu trei episoade anti-România, consumate la București, Moscova și Sofia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here