Putin, furios după ce ar fi primit o scrisoare din partea unor generali ruși care critică războiul din Ucraina

Președintele Federației Ruse înăbușă tulburările în rândul militarilor care critică atacul asupra Ucrainei, spune expertul militar ucrainean, colonelul de rezervă Oleg Zhdanov, într-un interviu pentru postul Ukraine24. Potrivit informațiilor sale, ca răspuns la scrisoarea generalilor de avertizare împotriva pierderilor în creștere, președintele rus a cerut o listă cu numele acestora, notează dziennik.pl.

Jdanov a declarat că generalii Marelui Stat Major i-au transmis scrisorile lui Putin prin intermediul secretarului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrushev. Ei au susținut că operațiunea din Ucraina ar trebui încheiată pentru a minimiza pierderile și pentru a menține capacitățile de luptă a cel puțin unei părți a armatei.

Scrisoarea generalilor ruși trebuia să-l enerveze pe Putin. În replică, el a spus că „operațiunea militară” va continua – și a cerut o listă cu numele generalilor. „ Din câte am înțeles, acum va fi întreprinsă o oarecare represiune împotriva lor pentru a potoli orice tulburare ”, a spus Jdanov într-un interviu cu Evgheni Kiselov.

Potrivit expertului, acest scenariu este confirmat de schimbarea recentă a funcției de comandant al trupelor ruse în UcrainaGeneralul Alexandru Dvornikov a devenit noul șef al operațiunilor . „Acest lucru confirmă încă o dată teza conform căreia Statul Major General nu mai controlează operațiunea ”, a spus Jdanov, adăugând că „o vânătoare de vrăjitoare este în desfășurare la Statul Major al Rusiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here