Rusia a trimis o navă veche de o sută de ani să investigheze scufundarea crucișătorului „Moscova”

Federația Rusă, dorind probabil să inspecteze interiorul crucișătorului scufundat ”Moscova”, a trimis la locul incidentului o navă de salvare navală „Komuna”, veche de peste o sută de ani. Această navă a fost construită înainte de Primul Război Mondial, informează wiadomosci.wp.pl.

Pentru a investiga cauzele scufundării crucișătorului de rachete ”Moscova”, nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră , Federația Rusă a trimis la fața locului cea mai veche navă a sa marinei. „Komuna” a fost construit în urmă cu 110 de ani, relatează agenția Ukrinform.

Portalul analitic Cover Shores a fost primul care a anunțat acest lucru.

„Komuna”, trimis la locul prăbușirii crucișătorului ”Moscova”, urmează să fie vizibil pe fotografiile din satelit. Condițiile meteorologice îngreunează definirea țintei operațiunilor navei de război rusești vechi de 110 ani în regiune.

Să ne amintim că nava de salvare „Komuna” a fost construită în 1912 și a fost scoasă pentru prima dată în ape deschise în 1913. Nava este destinată, printre altele, pentru ridicarea de sub apă a submarinelor mici.

Cu toate acestea, din cauza învechirii tehnice, nu va putea scoate crucișătorul scufundat de pe fundul apei. Analiştii speculează că o dronă subacvatică ar putea fi trimisă de la bordul „Komuna” pentru a examina interiorul „Moscovei”, aflat pe fundul Mării Negre.

*Rusia a trimis o navă veche de 110 ani să exploreze „Moscova”

„Conform convenției UNESCO, toate urmele activității umane de pe fundul Mării Negre din zona economică exclusivă a statului nostru aparțin Ucrainei” – a scris joi pe Facebook al Ministerului Ucrainean al Apărării.

Celebrul crucișător și cel mai faimos obiect scufundat de pe Marea Neagră poate fi „admirat” la 80 de mile marine de Odesa. Zona Economică Exclusivă se extinde până la 200 de mile marine dincolo de apele teritoriale.

Pe 14 aprilie seara, Ministerul rus al Apărării a anunțat că nava s-a scufundat în timp ce era remorcată pe timp de furtună.

Anterior, însă, armata ucraineană a tras asupra navei cu două rachete de manevră Neptun. Rapoartele în acest caz au fost confirmate și de Pentagon, informând că nava s-a scufundat în urma loviturilor cu rachete ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here