Verdictul Departamentului de Stat al SUA: Victorie pentru Ucraina, înfrângere strategică pentru Rusia

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, a declarat duminică, 24 aprilie, că „ceea ce am văzut din partea partenerilor noștri ucraineni nu este nimic altceva decât o victorie pe câmpul de luptă”, notează BBC.

Potrivit sursei citate, președintele Ucrainei Zelensky spune că se așteaptă ca secretarul de stat al SUA Antony Blinken și secretarul pentru Apărare Lloyd Austin să viziteze astăzi Kievul.

Casa Albă nu a comentat planurile, dar purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a comentat războiul din Ucraina.

În acest moment, ei câștigă bătălia pentru Ucraina. Și nu este cu adevărat o surpriză, pentru că ei luptă cu curaj, cu determinare, cu tenacitate – dar și cu cantități masive de asistență de securitate pe care Statele Unite și aproximativ 30 de țări din întreaga lume le oferă”, a adăugat oficialul american.

Acesta din urmă a mai precizat că „aceasta va fi o victorie pentru Ucraina. Va fi o înfrângere strategică pentru Rusia. Oricum și oricând se va întâmpla acest lucru, suntem încrezători că așa va fi”.

Întrebat dacă SUA se angajează să trimită armament ofensiv greu pentru a scoate soldații ruși de pe teritoriul Ucrainei, Price precizat că „am anunțat ieri, o altă tranșă de asistență, sub forma a 800 de milioane de dolari în ajutoare de securitate. Le oferim exact ceea ce au nevoie pentru acest nou tip de luptă, lupta care va apărea în Donbas și în sud”.

„Suntem încrezători că, cu sprijinul nostru continuu, cu determinarea și tenacitatea de care au dat dovadă partenerii noștri ucraineni, vor ieși victorioși și acolo”, a mai spus oficialul.

Sursa: BBC, ziare.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here