Sursa: Pixabay

Meteorologii spun că în septembrie temperaturile vor fi în scădere şi uneori vor fi sub valorile normale din prima luna de toamnă. Specialiştii mai anunţă că va ploua în toată ţara, dar cantităţile de apă nu vor fi foarte mari.

În săptămâna 30 august- 06 septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile intracarpatice. În ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii, acestea vor fi în cantităţi normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 06 septembrie-13 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 13 septembrie-20 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 20 septembrie-27 septembrie mediile valorilor termice şi cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, precizează reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie, citați de ZF.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here