Raed Afarat vede o conspirație în spatele atacurilor la adresa sa: „Se vrea prizatizarea sistemului de urgență”

Raed Arafat a anunţat, joi seara, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, că există multe interese în domeniul urgenţei, care pot fi în spatele atacurilor care au loc concentrat în ultima perioadă, a scris news.ro

„Este un subiect care arată că există mai multe interese în domeniul urgenţei, există mai multe interese care pot fi în spatele atacurilor care au loc în mod concentrat asupra noastră şi nu numai ultima perioadă, dar şi pe parcursul ultimilor ani. Şi dacă vedem unul din aceste lucruri, cum s-a încercat dărâmarea Aviaţiei de Urgenţă din România, cum s-a încercat dărâmarea aviaţiei Ministerului de Interne, respectiv a SMURD-ului şi colaborării civil-militare numai în ultimele patru săptămâni”, a afirmat Arafat pe Facebook, îmbrăcat într-o uniformă cu însemnele DSU.

Unele interese ce pot exista in spatele atacurilor repetate asupra sistemului de urgenta!

Multe interese pot sta in spatele atacurilor continue impotriva sistemului de urgenta si a salvatorilor, dar si impotriva conducerii IGSU si a persoanei mele. In acest film explic unele aspecte importante in ce priveste tentativele de privatizare in sistemul de urgenta, ultima tentativa fiind foarte recenta.

Publicată de Raed Arafat pe Joi, 31 octombrie 2019

El a spus că a fost anunţat că există propuneri legislative care urmează să schimbe Codul Aerian.

„Aeronavele militare urmau să execute numai misiuni militare. Asta înseamnă că aeronavele SMURD-ului care sunt înmatriculate militare, dar şi aeronavele Ministerului Apărării care sunt înmatriculate militare nu mai pot executa nicio misiune medicală de urgenţă pe situaţii de urgenţă, de stingere incendii, de orice, decât misiuni militare. Ce înseamnă că aeronavele SMURD-ului imediat, dacă se promulga această lege, stăteau la sol până se schimbă statutul lor pentru că ele nu mai puteau să execute astfel de misiuni”, a explicat Arafat.  

Șeful DSU a mai spus mai spus că o altă propunere era ca aeronavele utilizate pentru situaţii de urgenţă să nu mai fie de stat.  

„Asta era primul articol modificat, după care articolul original prevedea că aeronave de stat, toate aeronavele care sunt implicate în diferite domenii care le rezolvă statul, inclusiv situaţiile de urgenţă, iar la propunerea industriei cum i se spune sau a firmelor deţinătoare de elicoptere, au scos din aeronavele de stat tot ce considerau ei că ar fi un domeniu pentru activitatea lor comercială şi mai ales situaţiile de urgenţă. Deci o aeronavă destinată intervenţiei pe situaţii de urgenţă nu mai este aeronavă de stat, conform propunerilor”, a mai spus Arafat.

Scopul, potrivit lui Raed Arafat, ar fi fost privatizarea sistemului de intervenții în situații de urgență. A spus că asta ar fi împotriva cutumei europene, deoarece pe continent, marea majoritate a zborurilor de salvare sunt operate și de stat, prin ministere, fie de ONG-uri cu mare experiență în domeniu, precum ADAC din Germania. Implicarea comercială este limitată și nu este încurajată, a spus Arafat în declarația de pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here