Raed Arafat: România nu va interzice persoanelor nevaccinate să participe la evenimente

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat, sâmbătă, la Antena 3, cât durează imunizarea, după primirea dozelor din vaccinul împotriva COVID-19 și în cât timp ne vom întoarce la normalitate: „Vaccinul va preveni sechelele, pentru că va preveni forma gravă”.

Raed Arafat a explicat că „mai e de așteptat după rapel încă două săptămâni până știi că sistemul are capacitatea să combată virusul respectiv.

Arafat a mai afirmat că cel mai important aspect al vaccinării este acela ca, indiferent dacă o persoană va face apoi forme ușoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe și la sechele care răman pe perioade lungi sau chiar pe viață.

Vaccinul va preveni sechelele, pentru că va preveni formă gravă. Asta înseamnă că dacă nu faci formă gravă nu vei face sechele care rămân luni de zile sau poate pe viață. Pulmonare sau la alte organe ale corpului. Vaccinul va preveni aceste lucruri pentru că armata internă a corpului e pregătită să acționeze în momentul în care ai luat contact și ești infectat. Atunci corpul oprește asaltul virusului și oprește.

Așteptăm, cu vaccinarea, să revenim la cvasi-normalitatea la care toți vrem să revenim.” ”E posibil să fie unele întruniri internaționale care să spună “poți să vii dacă ești vaccinat”. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări și nu vom aplica astfel de reguli. Dar în afară e posibil să îți spună că acum e posibil să vii dacă arăți că ești vaccinat”, a mai declarat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here