Rafila de la PSD dă peste cap retorica PSD: S-ar putea organiza alegerile. Procesul de votare nu aduce riscuri suplimentare

Foto: INQUAM/George Călin

Medicul Alexandru Rafila, candidat pentru un mandat în Camera Deputaţilor din partea PSD la alegerile din 6 decembrie, consideră că la nivelul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe care România îl înregistrează în prezent este posibilă organizarea alegerilor parlamentare, turul de scrutin neaducând ”riscuri suplimentare faţă de o activitate obişnuită”, transmite News.ro.

”Dacă discutăm de datele de acum da, s-ar putea organiza alegerile, pentru că alegerile propriu zise, deci procesul de votare nu este neapărat un proces care să ducă la riscuri suplimentare, să spunem,  faţă de o activitate obişnuită, cotidiană, nu asta este problema. Problema este în zona procesului electoral şi procesului post-electoral, când oamenii iniţial ar trebui să interacţioneze, ar trebui să discute problemele legate de programele de guvernare, de soluţiile pe care le au partidele pentru diversele zone sociale sau economice şi lucru ăsta sigur că intensifică contactele şi aşa mai departe”, a afirmat Alexandru Rafila, marţi seară, într-o emisiune la TVR.

El a invocat adunările publice de după alegerile locale afirmând că, alături de campanie, acestea au ”un impact” asupra sănătăţii publice.

”Avem şi elementul legat de semnificaţia alegerilor, pentru că alegerile sunt un mecanism democratic, care trebuie să determine, să încurajeze oamenii să participe la vot, or asta cred că este principala problemă, hotărârea cetăţenilor de a participa fără temeri,  fără reţineri la procesul electoral”, a adăugat Rafila.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că România nu e pregătită să intre în campanie electorală în două săptămâni, în contextul creşterii zilnice a numărului de infectări cu noul coronavirus. 

În 15 octombrie, Marcel Ciolacu a declarat că atributul organizării alegerilor revine Guvernului şi mai nou şi preşedintelui Klaus Iohannis care vrea acest scrutin pe 6 decembrie, pentru a avea un Parlament legitim.

Liderul PSD a adăugat că ”nu poţi să să discuţi despre un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot”.

1 COMENTARIU

  1. Pai daca rafila vrea in parlament, normal ca vrea alegeri. Contradictie evidenta cu carnatii psd care sunt deja in parlament dar sigur vor fi eliminati de viitoarele alegeri. Si de DNA, evident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here