Rafila: Între doi şi patru ani, oamenii din România vor avea acces la foarte multe servicii medicale de înalt nivel

Sursa: captură video

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, că se bucură că în decurs de câţiva ani, între doi şi patru ani, oamenii din România vor avea acces la foarte multe servicii medicale de înalt nivel, aşa cum îşi doresc de zeci de ani şi lucrurile nu s-au întâmplat, precizând că acum se întâmplă şi este convins că aceste proiecte se vor finaliza, notează News.ro.

”Semnarea contractelor are o semnificaţie foarte importantă pentru că asta înseamnă că începe construcţia şi sunt multe locuri în ţară unde construcţiile spitalelor din cadrul PNRR au început, sunt chiar avansate, la Bistriţa, la Baloteşti, multe alte obiectuive care sunt în defăşurare. Aici, semnificaţia este şi mai importantă, acest spital este de fapt un corp de clădire în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău, care în momentul depunerii proiectului purta denumirea de spital municipal, care însă fusese retras de către Guvernul Orban de pe lista spitalelor funcţionale din România”, a declarat ministrul Sănătăţii, la ceremonia de semnare a contractului de execuţie lucrări pavilion municipal Bacău şi integrarea în ansamblul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Alexandru Rafila a precizat că au reuşit, ca să poată avea un concept integrat, care să răspundă nevoilor de servicii de sănătate, să includă acest spital, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pe lista investiţiilor.

Rafila a arătat că este vorba despre o investiţie de circa 200 de milioane de lei, importantă pentru judeţul Bacău.

”Gama de servicii pe care le poate oferi în momentul de faţă Spitalul Judeţean este foarte mare şi odată cu finalizarea acestei construcţii şi cu dotarea ei, serviciile de sănătate oferite judeţului Bacău vor fi la un nivel care să permită diagnosticul, tratamentul şi urmărirea pacienţilor la cele mai înalte standarde de calitate”, a menţionat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a ţinut să precizeze că implicarea autorităţilor locale, a Consiliului Judeţean au fost esenţiale pentru rezolvarea problemelor birocratice, administrative, care făceau dificilă semnarea acestui contract.

”De data aceasta nu declarăm doar că facem spitale, ele se construiesc. Mă bucur că în decurs de câţiva ani, între doi şi patru ani, oamenii din România vor avea acces la foarte multe servicii medicale de înalt nivel, aşa cum îşi doresc de zeci de ani şi lucrurile nu s-au întâmplat. Acum se întâmplă şi sunt convins că aceste proiecte se vor finaliza”, a subliniat Alexanxdru Rafila.

 

Oamenii de ştiinţă avertizează asupra riscurilor asociate cu ”neurotehnologiile”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here