Raport șocant: Rusia transportă cadavrele soldaților uciși prin Belarus

Potrivit estimărilor ucrainene, armata rusă, care a început războiul în Ucraina prin invazia sa, suferă pierderi grele. Pentru confirmare, serviciile ucrainene publică mai multe fotografii cu rușii uciși. „Până la 13 martie, cadavrele a peste 2.500 de soldați ruși au fost transferate în Belarus la adăpostul nopții”, transmite Radio Europa Liberă.

Radio Europa Liberă se referă la unul dintre medicii de la spitalul clinic regional din Gomel care, din motive de securitate, nu a dorit să-i fie dezvăluit numele. Radioul citează și surse din Mazyr, un oraș cu o populație de 100.000 de locuitori din regiunea Gomel, care spun că morga locală a fost supraaglomerată pe 3 martie.

„Era de necrezut câte cadavre erau acolo”, spune unul dintre locuitorii Mozyr, care călătorește adesea prin oraș și prin împrejurimi, pentru afaceri. El a spus că a văzut mulți „saci negri” încărcați, din ambulanțele militare, în vagoane rusești. „Pasagerii din gara Mazyr au fost șocați de cantitatea de cadavre încărcate în tren. Când oamenii au început să înregistreze videoclipuri, armata i-a prins și le-a ordonat să le șteargă”, spune el.

 

*Cadavrele soldaților ruși au fost duse într-un spital din Gomel

Potrivit locuitorilor din Gomel, capitala regională, laboratorul spitalului principal al orașului a fost reconstruit la începutul lunii martie, relocand echipamentele existente și aducând paturi și alte echipamente medicale. Locuitorii din Gomel au declarat pentru Radio Europa Liberă că soldații ruși răniți sunt transportați către trei unități medicale separate din oraș, inclusiv una specializată în tratamentul cancerului.

La rândul său, un medic de la principalul spital municipal din Mazyr a spus că unitatea este în prezent păzită de poliție și serviciile de securitate, iar medicii au fost amenințați cu concedierea dacă vorbesc despre situație. Doctorul a spus că toți medicii personalului, chiar și cei cu alte specialități, au fost delegați să trateze ruși răniți.

„Nu sunt suficienți chirurgi. Anterior, cadavrele erau transportate în ambulanțe și încărcate în trenuri rusești. După ce cineva a filmat un video și a intrat online, cadavrele au fost încărcate noaptea pentru a nu mai atrage atenția”, spune medicul.

*Alungă pacienții pentru a face loc rușilor răniți

Potrivit mai multor rezidenți intervievați de Radio Europa Liberă, pacienții au fost externați de la spitalul nr. 4 din Gomel pe 1 martie pentru a face loc rușilor răniți. „Sunt atât de mulți ruși răniți acolo – o groază. Sunt teribil de desfigurați. Este imposibil să le asculti gemetele în tot spitalul”, a spus unul dintre rezidenții care a fost tratat în acest spital.

Un alt medic din Gomel a spus că temerile cresc în rândul locuitorilor orașului că ar putea exista o lipsă de medicamente de zi cu zi pentru publicul larg. „Oamenii intră în panică, dar până acum există ajutor (medical) și sunt suficiente medicamente. Ce se va întâmpla în continuare, nu se știe încă” – a spus medicul. „Vor fi probabil probleme cu medicamentele anti-tetanos”, adaugă el. Tetanusul este o afecțiune comună care afectează soldații care au răni de gloanțe sau răni cauzate de schije.

Sursa: fakt.pl

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here