Raportul Jandarmeriei | Participarea diasporei la protestele din 10 august, descrisă ca o conspirație ce urmărea declanșarea unei „revoluții”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În raportul desecretizat făcut public de Digi24, jandarmii care au intervenit violent în timpul protestului de pe 10 august 2018 susțin că diaspora pusese la cale o veritabilă conspirație, al cărei punct culminant ar fi trebuit să fie declanșarea unei revoluții la București.

În Anexa 3 a raportului Jandarmeriei, având la bază „informațiile din surse deschise”, se precizează că începând cu data de 26 iunie 2018 s-ar înregistrat o creștere a gradului de „adeziune al utilizatorilor on-line la evenimentele create, imediat după diseminarea în presă și în mediul on-line a informației referitoare la refuzul Primăriei Capitalei de a aviza protestul declarat de către Federația Românilor de Pretutindeni”.

Despre participarea românilor din diaspora la manifestația antiguvernamentală din Capitală, autorul raportului trasează o perspectivă conspiraționistă: „Deplasarea românilor din Diaspora, prin constituirea unor coloane de autovehicule având ca puncte de plecare diverse orașe europene (din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Țările Nordice), unde comunitățile românești sunt mai numeroase, acestea unificându-se la Budapesta și intrând în țară prin punctele de trecere a frontierei Nădlac și Borș”.

„Existența unor semnale în mediul on-line privind intenția de realizare a unei acțiuni radicale, de natură a produce o schimbare la nivel politic („revoluție”), inclusiv prin eventuale acțiuni violente (promovarea violenței la nivel de limbaj și la nivel acțional, prin ocuparea sediului Guvernului României)”, se mai arată în raport.

CITIȚI AICI RAPORTUL INTEGRAL:

2 COMENTARII

 1. Tare! Deci Jandarmeria, care nu are nicio abilitate pe linia culegerii de informatii, a hotarat ca este vorba de o lovitura de stat, doar din citirea presei Dragniste, privitul la Antena3 si analiza mesajelor cu „M.. E PSD, de pe Facebook… Tareee! Nu s-a consultat cu SRI, SIE, DGIA, etc! Nu!” Geniile” Jandarmeriei, angajate pe baza de forta pumnului si nu pe criteriul numarului de circumvolutiuni, au „batut” toate serviciile de informatii din Romania si au hotarat unilateral…dar la ordin de partid, ca este cazul sa bata la gramada si barbatii, femeile, copii, intr-un cuvant tinerii si batranii, care inarmati cu vuvuzele, fluiere si steaguri, au iesit in piata, sa ucida jandarmii si sa dea foc cladirii Guvernului… Cucos si Carmen Dan astept momentul cand o sa pot sa va aduc pachete la penitenciar!

  • Deci nu s-a încercat pătrunderea în clădirea Guvernului de cel puțin două ori? Nu s-a aruncat cu bolovani și diverse „drepturi cetățenești” în forțele de ordine? Nu au fost blocate și vandalizate mașinile SAS?
   Aoleu! Uite pixelul albastru!
   Mă, ție chiar nu ți-e rușine?
   La primul gest de violență împotriva jandarmilor, legea le permitea să evacueze zona respectivă.
   Înainte să te dai proioropian și dimocrat, informează-te, cetățene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here