RAR: Peste 90% din autovehiculele verificate la sfârşitul săptămânii, în Bucureşti, aveau defecţiuni majore, unele periculoase

Foto: RAR/Facebook

Peste 90 la sută din autovehiculele verificate în trafic în Bucureşti, la sfârşitul săptămânii, de reprezentanții Registrului Auto Român aveau deficienţe majore, unele fiind periculoase. De asemenea, aproape 60 la sută dintre acestea aveau neconformități în ceea ce privește poluarea.

În perioada 21-23 mai, inspectorii RAR, împreună cu poliţiştii rutieri, au desfăşurat, în municipiul Bucureşti, acţiuni de control care au vizat verificarea autovehiculelor cu privire la sistemul de amortizare a zgomotului.

Conform reprezentanţilor RAR, în timpul controalelor care au avut loc pe timpul nopţii au fost verificate în trafic 32 de autovehicule, iar 90,62% dintre acestea aveau deficienţe majore şi/sau periculoase, iar 59,37% prezentau neconformităţi în ceea ce priveşte emisiile poluante.

„Pentru Registrul Auto Român a fost şi rămâne o prioritate starea tehnică bună a maşinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitaţi să treceţi pe la service de câte ori este necesar şi să aveţi grijă să păstraţi autovehiculul în parametri de siguranţă. Vă reamintim, de asemenea, că puteţi redobândi talonul reţinut în trafic doar în urma reinspectării tehnice a autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecţiunilor constatate cu ocazia controlului. Demersul este posibil doar la reprezenţantele Registrului Auto Român din întreaga ţară”, au arătat reprezentanţii RAR, pe Facebook.

Aceştia au precizat că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nz reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule în cazul cărora există suspiciuni că au defecţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here