Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a promis duminică seara că Guvernul va crește pensiile cu 40% și va dubla alocațiile. ”Orice Guvern care se joacă cu pensiile românilor va fi efectiv pulverizat”, a avertizat el. Bogdan a mărturisit de asemenea că nu va candida la Primăria Capitalei, dar că PNL va avea candidat propriu. Rareș Bogdan a mai anunțat duminică, la Antena 3, că liberalii vor veni cu asumarea răspunderii în Parlament pe desființarea Secției de Investigare a unor Infracțiuni din Justiție, dar și pe eliminarea pensiilor speciale.

”Un Guvern nu se poate juca cu o lege. În momentul în care Parlamentul a votat și președintele a promulgat, Guvernul nu mai are de ales și trebuie să pună în aplicare. Doar dacă vrei să-ți aprinzi un filil (…) Orice Guvern se va juca cu pensiile românilor va fi efectiv pulverizat, va fi afectat electoral într-un mod catastrofal.

Ca să închidem acest subiect: am prorogat alocațiile și le vom dubla pe 1 august. Avem legea pensiilor și le vom crește cu 40%”, a spus Rareș Bogdan, la Antena 3.

În ceea ce privește alegerile pentru primarul Capitalei, prin anunțul privind candidatul propriu al PNL, liberalul năruie speranțele celor de la USR și PLUS, care doreau un candidat unic al celor trei partide, care să intre în cursă împotriva Gabrielei Firea.

”Suntem obligați să o contracandidăm pe Gabriela Firea, noi, nu alții și vom avea cel mai bun candidat. Suntem partidul cu cel mai mare scor, partidul preferat de români și suntem datori să venim cu cei mai buni candidați. La Capitală, femeie sau bărbat, nu contează, dar vom avea cel mai bun candidat și vom avea cei mai buni 6 candidați la sectoare, care trebuie să-i învingă pe actualii primari PSD, inclusiv pe Robert Negoiță, la Sectorul 3”, a spus Rareș Bogdan.

Bogdan a mai anunțat de asemenea că liberalii vor veni cu asumarea răspunderii în Parlament pe desființarea Secției de Investigare a unor Infracțiuni din Justiție, dar și pe eliminarea pensiilor speciale.

Din pozițiile publice anunțate de partide, PSD și ALDE se opun categoric desființării SIIJ.

Cel mai probabil vom veni cu asumarea de răspundere pe desființarea SIIJ. De fapt, noi avem un val de asumări de răpsundere, un pachet de asumări, pentru că doar așa ne putem pune în aplicare tot programul electoral (…) Cel mai probabil vom avea asumare de răspundere și pe eliminarea pensiilor speciale”, a spus Rareș Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here