Deputatul din Ucraina, care a stârnit indignare. Ce i-a sugerat unei bătrâne, ca să aibă bani de factura la gaze

Un deputat ucrainean a provocat un val de indignare după ce i-a sugerat unei pensionare să-şi vândă câinele pentru a-şi plăti factura la gaze naturale, într-una dintre cele mai sărace ţări din Europa, obligând preşedinţia să intervină marţi în polemică, relatează AFP.

”Evghenii Bargar, eşti o brută”, a comentat pe Facebook Geo Leros, alt deputat din Partidul Servitorul Poporului, care îşi datorează popularitatea promisiunii de a ”sparge sistemul” vechilor elite şi de a aduce feţe noi în politică.

Pe reţele de socializare, utilizatorii au postat în masă poze cu animalele lor de companie, promiţând să nu le vândă.

”Câine pierdut. Seamănă cu 100-150 de metri cubi de gaze naturale”, ironizează o glumă populară.

Deputatul a sfârşit prin a prezenta ”scuze”, pe Facebook. ”Sunt novice în politică şi nu am învăţat încă să răspund la întrebări delicate”, a pledat el.

De asemenea, el a sunat-o pe Koliutşa pentru a-i cere scuze.

”L-am iertat. E prea tânăr”, a declarat pensionara pentru AFP.

Scandalul a ajuns însă până la preşedinţie, iar Volodimr Zelenski a ordonat Guvernului să analizeze situaţia în urma declaraţiei ”cinice” a parlamentarului, a declarat marţi pentru AFP o purtătoare de cuvânt, Iulia Mendel.

Ea a anunţat că autorităţile au descoprit că Luibov Koliutşa trebuia să plătească, în realitate, doar echivalentul a zece euro pe lună în contul gazelor naturale consumate, întrucât primeşte o subvenţie importantă de la stat, dar că aceasta este depusă în contul bancar al partenerului său, ceea ce pensionara nu ştia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here