Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, adoptă discursul practicat până recent de adversarii săi politici şi afirmă că oficialii europeni nu se informează bine cu privire la situaţia din România. Fostul jurnalist o ameninţă voalat pe Ursula von der Leyen, căreia îi transmite că fără voturile PNL nu ajungea preşedintele Comsiei Europene. Comentariile lui Rareş Bogdan sunt făcute în contextul în care von der Leyen a transmis o scrisoare în care afirma că modificarea legislaţiei electorale cu mai puţin de un an înainte de alegeri, aşa cum a încercat Guvernul Orban, încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia.

Am o simpatie deosebită pentru doamna Ursula von der Leyen. Dânsa a ieşit preşedinte al Comisiei Europene cu voturile delegaţiei PPE din România. A iesit la 9 voturi, delegaţia PNL-PPE având 14 membri. Dacă noi stăteam pe holuri la o cafea când era votul, ea nu intra in cărțile de istorie, rămânea doar un candidat la președinția Comisiei Europene și atât. Îmi este extrem de simpatică, dar uneori cred că oficialii europeni nu se informează foarte bine cu privire la situaţia din România. Dacă s-ar fi informat ar fi aflat că nu vorbim despre restrângerea de drepturi electorale pentru cetăţenii români, ci de oferirea mai multor drepturi, de oferirea de reprezentativitate şi legitimitate sporită a alesului local, ceea ce nu contrazice recomandările Comisiei de la Veneţia„, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Reacția vine după ce preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a răspuns la scrisoarea PSD, trimisă pe 4 februarie, cu privire la ordonanţele legate de modificarea legislaţiei electorale. Oficialul european spune că schimbarea legilor electorale cu un an înainte de alegeri nu sunt conforme codului de bune practici al Comisiei de la Veneţia. Ea invocă respectarea Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV) de către instituţiile fundamentale ale României, în condițiile în care au existat derapaje în trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here