Rata de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori în staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia. Ce înseamnă acest lucru

Indicele de infectare cu noul coronavirus, raportat la o mie de locuitori, a scăzut sub 3 la mie în staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia, de pe Valea Prahovei, precum şi în cele mai mari oraşe din judeţul Prahova, Ploieşti şi Câmpina. Rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice. În schimb, va fi permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din spaţiile interioare, precum şi a cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc, la 30% din capacitate.

Conform datelor furnizate, luni, de Prefectura Prahova, indicele de infectare cu noul coronavirus este de sub 3 la o mie de locuitori, printre localităţile în care rata de infectare a scăzut numărându-se municipiile Ploieşti şi Câmpina precum şi staţiunile de pe Valea Prahovei.

Astfel, oraşele şi comunele unde indicele de infectare este de sub trei la mie sunt: Ploieşti, Câmpina, Azuga, Băicoi, Boldeşti Scăeni, Buşteni, Sinaia, Adunaţi, Ariceştii Rahtivani, Băneşti, Bărcăneşti, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Cărbuneşti, Cornu, Gherghiţa, Gorgota, Lapoş, Măneşti, Olari, Păuleşti, Poienarii Burchii, Poseşti, Puchenii Mari, Sălciile, Scorţeni, Târgşoru Vechi, Telega, Valea Călugărească.

În toate aceste localităţi rata de infectare depăşeşte însă 1,5 la o mie de locuitori, iar în aceste condiţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, luni, o hotărâre care prevede menţinerea măsurilor restrictive care se aplică, potrivit actelor normative în vigoare localităţilor unde se înregistrează mai multe de 1,5 infectări la mie. 

Astfel, în aceste oraşe şi comune rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice. În schimb, va fi permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din spaţiile interioare, precum şi a cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc, la 30% din capacitate. 

La nivelul judeţului Prahova, incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, raportată la o mie de locuitori, este de 1,72. 

Cea mai ridicată de infectare pentru ultimele 14 zile s-a înregistrat în comuna Plopu, situată lângă Ploieşti, unde indicele la o mie de locuitori este de 3,68. 

Paisprezece dintre cele 104 localităţi prahovene nu au înregistrat niciun caz de COVID-19 în perioada 14-27 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here