Războiul lui Putin | Nouă cadavre ale unor civili, găsite în apropiere de Kiev. Unele prezintă ”semne de tortură”

Cadavre ale unui număr de nouă civili au fost descoperite miercuri la Borodianka, în apropiere de Kiev, dintre care unele prezintă ”semne de tortură”, a anunţat în noaptea de miercuri spre joi poliţia capitalei ucrainene, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Aceste persoane au fost ucise de către ocupanţi (ruşi), iar unele dintre victime prezintă semne de tortură”, a acuzat, într-o postare pe Facebook, şeful poliţiei locale, Andrii Nebîtov.

Potrivit Kievului, Borodianka a fost teatrul unor ”masacre ale civililor” în martie, pe când forţe ruse ocupau oraşul.

”Într-o groapă erau doi bărbaţi (în vârstă) de 35 de ani, iar alături de ei o adolescentă (în vârstă) de 15 ani”, precizează Andrii Nebîtov.

”În alta, forţe de ordine au descoperit corpurile a şase persoane, patru bărbaţi şi două femei”, care ”au putut fi identificate ca fiind locuitori ai oraşului”, adaugă el.

”Militari ruşi i-au împuşcat cu bună-ştiinţă pe civilii care nu le opuneau nicio rezistenţă”, denunţă el.

Corpurile victimelor au fost ”duse la morgi în regiunea Kiev pentru a fi expertizate”, precizează el.

Medici legişti şi anchetatori au examinat, de asemenea, cele două gropi, potrivit lui Nebîtov.

”Poliţia regiunii Kiev contină să ancheteze” cu privire la omucideri de civili imputate de către Ucraina ruşilor, mai anunţă el.

După retragerea forţelor ruse din regiunea Kiev, în urmă cu .trei săptămâni, sute de cadavre ale unor civili au fost descoperite de către autorităţile ucrainene, care denunţă, împreună cu Occidentul, ”crime de război” ale unor militari ruşi care ocupau oraşul.

Moscova respinge aceste acuzaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here