Războiul lui Putin | Zeci de atacuri aeriene şi cu rachete în estul Ucrainei

Sursa: defense.gov

Rusia anunţă marţi că a efectuat în noaptea de luni spre marţi zeci de atacuri aeriene şi cu rachete în estul Ucrainei, după ce Kievul a anunţat că armata rusă a lansat o vastă ofensivă în Donbas, relatează AFP, citată de News.ro.

”Rachete de înaltă precizie ale Forţelor aerospaţiale ruse au neutralizat 13 locuri importante aparţinând armatei ucrainene”, dar şi ”concentrări” de trupe în apropiere de oraşul-cheie Sloviansk,în regiunea Doneţk, anunţă Ministerul rus al Apărării.

Ministerul anunţă zeci de atacuri cu rachete şi sute de ţinte vizate de artileria rusă în sudul şi estul Ucrainei.

”Aviaţia Forţelor aerospaţiale ale Rusiei a lovit 60 de instalaţii militare în Ucraina, şi anume 53 de locuri de concentrare a trupelor şi unor materiale militare şi trei puncte de comandament”, anunţă ministerul rus.

Artileria rusă a vizat aproxmativ 1.200 de poziţii şi instalaţii militare ucrainene, în regiunile Mîkolaiv şi Zaporijjie, în sudul Ucrainei.

Armata rusă anunţă că a lovit 25 de poziţii de comandament ale armatei ucrainene, depozite de muniţie, două sisteme de rachertă de tip BUK-M1 şi 1.214 puncte de contrare a trupelor ucranene.

Ministrul rus al Apărării mai anunţă că a distrus două depozite de rachetă de tip Tocika-U în localităţile Cernova Poliana, în est, în regiunea Lugansk, şi Balakliia, în nord-est, în regiunea Harkov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here