Reacţia Guvernului la lista AUR cu „cele mai toxice şi false organe de presă”

Sedinta de guvern la Palatul Victoria, vineri 26 noiembrie 2021. Inquam Photos / George Calin

Premierul Nicolae Ciiucă a reacţionat joi la lista cu ”cele mai toxice şi false organe de presă” iniţiată de AUR, afirmând că Guvernul respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliştilor şi că e de neacceptat ca în spaţiul public să fie promovate aşa-zise liste cu “redacţii toxice”, transmite News.ro.

”Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliştilor. Libertatea de exprimare şi liberul acces la informaţie sunt garanţii ale unei democraţii consolidate şi ale funcţionării statului de drept”, afirmă premierul.
Premierul Nicolae Ciucă consideră de neacceptat ca în spaţiul public să fie promovate aşa-zise liste cu “redacţii toxice” şi condamnă categoric manifestarea diferenţelor de opinii prin orice tip de violenţă.
”Prim-ministrul României susţine drepturile fundamentale şi protejarea jurnaliştilor, orice incitare la ură împotriva presei contribuind la generarea unei viziuni care ar îndepărta România de valorile democratice pe care şi le-a asumat ca stat membru NATO şi UE”, transmite Executivul, fără a nominaliza explicit AUR.
AUR şi-a provocat miercuri simpatizanţii, printr-o postare pe Facebook, să completeze o listă cu ”cele mai toxice şi false organe de presă”, invocând site-uri şi posturi de televiziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here