Reacția lui Astrid Fodor, după ce mandatul de primar i-a fost invalidat: „Am vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis”

Primarul ales al Sibiului Astrid Fodor, căreia instanţa i-a invalidat mandatul, decizia nefiind definitivă, a declarat că l-a sunat vineri pe preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, care a încurajat-o. Şeful statului i-a mai transmis că este convins că se va ţine cont de ce zice legea. Fodor a adăugat că „la Tribunalul Sibiu sunt judecători cu mai multă experienţă, competenţi şi am toată încrederea că se vor apleca asupra documentelor pe care le vom depune la dosar”.

„Da, astăzi (vineri – n.r.) am vorbit cu preşedintele (Klaus Iohannis – n.r.). O convorbire scurtă. Preşedintele era la Consiliul European, la Bruxelles, dar am discutat scurt această situaţie. Bineînţeles că m-a încurajat domnul preşedinte. Domnul preşedinte cunoaşte foarte bine legislaţia şi este convins că se va ţine cont de ceea ce zice legea. Tot numai acelaşi lucru îl discutăm, respectarea legii. Da, eu l-am sunat. Eu bineţeles că sper că voi câştiga. Nu pot să cred că se continuă în acest mod şi la Tribunalul Sibiu. La Tribunalul Sibiu sunt judecători cu mai multă experienţă, competenţi şi am toată încrederea că se vor apleca asupra documentelor pe care le vom depune la dosar. Dacă aş fi avut cel mai mic dubiu că mă aflu într-o stare de incompatibilitate sau de ilegalitate, nu aş fi candidat”, a afirmat Astrid Fodor, vineri într-o conferinţă de presă, transmite News.ro.

Ea a mai spus că a avut mereu o colaborare bună cu PNL şi nu îi este frică de nimic, doar de Dumnezeu. Fodor a adăugat că are încredere în justiţie, însă este nevoie de un judecător responsabil care să se aplece cu seriozitate asupra dosarului ei.

„Am avut discuţii pentru mandatul de primar, dar au fost ulterioare şi nu pun la îndoială buna-credinţă a celor cu care am discutat privind mandatul de viceprimar. Am avut discuţii cu PNL şi am avut mereu o bună colaborare cu PNL. Nu mă tem de nimic. Mă tem doar de Dumnezeu. Merg înainte. Am încredere în avocatul meu, în cei cu care mă consult pentru că am consultat pe linie de conducere AMR care a lucrat la Codul administrativ şi care ştie ce înseamnă administraţie, legile administraţiei şi au un punct de vedere foarte clar în această privinţă. Deci eu am încredere în justiţie, dar e nevoie de un judecător care se apleacă într-adevăr asupra dosarului, cu toată seriozitatea şi responsabilitate”, a concluzionat Fodor.

Validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu pentru Astrid Fodor a fost respinsă, vineri, de către Judecătoria Sibiu. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Judecătoria Sibiu a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că a fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu. Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, ales pentru un nou mandat, se află pe lista ANI cu persoanele care au interdicţie de trei ani de a ocupa o funcţie publică, după ce au fost declarate în incompatibilitate.

Astrid Fodor a câştigat alegerile cu un procent de 43,04 din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, pe locul doi clasându-se candidatul PNL Adrian Cosmin Bibu cu 31,13%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here