Reacția lui Orban la fotografia distribuită de PSD: „E făcută de ziua mea. Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua”

O fotografie în care apar premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri, într-un birou de la Guvern, în jurul unei mese, a fost distribuită, vineri, pe Facebook, de un apropiat al Olguței Vasilescu (Cristian Vasilcoiu, fostul purtător de cuvânt al Ministerului Muncii).

În imagini apar, pe lângă Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode (în încăpere se mai afla cel puțin încă o persoană).

Vineri seară, premierul Orban a explicat contextul în care a avut loc întâlnirea, motivul pentru care pe masă se aflau farfurii din care se mâncase, dar și de ce nu se purtau măști, iar unii dintre participanți fumau ori consumau băuturi alcoolice.

Fotografia „este făcută de ziua mea de naştere, pe 25 mai. Au venit câţiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alţii, lucruri de domeniul evidenţei. Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naştere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30-18:00, au venit la mine mai mulţi colegi care se şi văd în poză. Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este normal, cu un pahar de ceva. Am stat de vorbă şi i-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, nu am făcut nimic rău. Nu aveam mască pentru că mâncasem, se vede după farfuriile de pe mese”, a declarat Ludovic Orban, pentru Libertatea.

Premierul a mai declarat că fotografia nu fusese făcută de Ionel Dancă, șeful Cancelariei și că cercul de suspecți s-ar reduce la „3-4 oameni”, „eventual, cine ne-a servit”.

Liderul PNL a remarcat totodată că primii care au difuzat imaginile au fost ex-consilierul Olguței Vasilescu și Eurrgen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here