Reacția MAE ucrainean la referendumurile de anexare pregătite de Kremlin: „Toate regiunile ucrainene vor fi eliberate de ocupația rusă”

Sursa: Facebook

Ministerul de Externe al Ucrainei a reacționat, marți, la anunțurile privind organizarea de referendumuri de anexare în republicile autoproclamate (Lugansk și Donețk), ca și în teritoriile ucrainene ocupate de trupele ruse, din Herson și Zaporojie.

Comunicatul MAE de la Kiev:

<< Ucraina urmărește îndeaproape intențiile Federației Ruse de a desfășura așa-numitele „referendumuri” în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei.

Asemenea plebiscite false nu vor avea nicio consecință juridică. Nu vor schimba structura administrativ-teritorială și frontierele recunoscute internațional ale Ucrainei.

Ucraina și comunitatea internațională nu recunosc aceste referendumuri, considerându-le ilegitime și fără consecințe juridice.

Considerăm intenția de a organiza pseudo-referendumuri și acordarea forțată de pașapoarte rezidenților din teritoriile ucrainene ocupate temporar ca o altă încercare a Rusiei de a legitima consecințele războiului său de agresiune împotriva Ucrainei.

Indiferent câte sondaje ilegitime organizează Federația Rusă în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei, va exista un singur rezultat: toate regiunile ucrainene vor fi eliberate de ocupația rusă, iar conducerea rusă va fi adusă în fața justiției pentru teroare organizată, crime de război și crime împotriva umanității pe teritoriul ucrainean.

Persoanele implicate în organizarea și desfășurarea de pseudo-referendumuri vor fi supuse unor proceduri penale, iar autoritățile competente din Ucraina vor lua măsuri pentru a le depista și a le aduce în fața justiției. Ucraina face apel la partenerii internaționali să condamne cu fermitate intenția Federației Ruse de a organiza un vot ilegal în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei, de a impune noi sancțiuni Rusiei și de a o recunoaște ca stat sponsor al terorismului. >>

Erdogan: Rusia trebuie să returneze teritoriile pe care le-a ocupat de la Ucraina, dacă doreşte o pace sustenabilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here