Recompensă de 1 milion de dolari pentru arestarea lui Putin

Un om de afaceri rus anunță prima recompensă pe capul lui Putin: 1.000.000 de dolari pentru ofițerii care îl arestează pe președintele Rusiei.

Alex Konanykhin, un om de afaceri rus a anunţat, într-o postare pe o reţea de socializare, că va oferi o recompensă de 1.000.000 de dolari pentru arestarea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofiţerilor care, respectându-şi datoria constituţională, îl arestează pe Putin drept criminal de război, în conformitate cu legile ruse şi internaţionale”, a scris Alex Konanykhin, pe LinkedIn, potrivit Jerusalem Post.

Putin nu este preşedintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operaţiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, apoi a încălcat Constituţia prin eliminarea alegerilor libere şi uciderea oponenţilor săi. (…) În calitate de etnic rus şi cetăţean rus, văd că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ajut Ucraina în eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin”, a adăugat omul de afaceri.

Mesajul lui Alex Konanykhin a fost postat și pe Facebook, însă rețeaua socială i-a blocat postarea.

putin

Orda este cuvântul rusesc pentru „hoardă”, adică o bandă de prădători și jefuitori.

Postarea a fost însoțită de o imagine cu o fotografie a lui Putin și cuvintele Căutat: viu sau mort. Vladimir Putin, pentru crime în masă”.

 

Cine este oligarhul rus Konanikin

Konanikin are o istorie agitată cu guvernul rus.

Potrivit unui articol din 1996 din The Washington Post, citat de Jerusalem Post, Konanikin a studiat la Institutul Tehnic și de Fizică din Moscova, înainte de a-și abandona studiile și de a deschide o cooperativă de construcții studențească. Apoi și-a dezvoltat alte afaceri, inclusiv bancare, cu acțiuni la bursă și imobiliare.

Până la vârsta de 25 de ani, avea un imperiu de peste 100 de firme. Până în 1992, companiile sale valorau aproximativ 300 de milioane de dolari. El a făcut chiar parte din prima delegație a președintelui rus de la acea vreme, Boris Elțin, la Washington.

În 1996, în timp ce locuiau în SUA, Konankin și soția sa au fost arestați de agenți federali de imigrare, sub acuzația de încălcare a condițiilor vizelor lor americane. Aparent, cazul ar fi fost declanșat după ce autoritățile ruse au susținut că el a deturnat 8 milioane de dolari de la Banca Rusă de Schimb din Moscova.

Cazul a durat săptămâni întregi, agenții FBI depunând mărturie că mafia rusă a încheiat un contract cu privire la viața lui Konanikin. De asemenea, un fost agent KGB a mărturisit că are îndoieli serioase cu privire la acuzațiile formulate împotriva oligarhului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here