Record de condamnări la închisoare pe viață, dictate de justiția lui Erdogan, într-o singură zi

Nouăzeci şi două de persoane acuzate de implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, din Turcia, au fost condamnate, miercuri, la închisoare pe viaţă, a anunţat agenţia de presă Anadolu, preluată de News.ro.

Printre cei condamnaţi se numără mai multe cadre militare.

Luna trecută, peste 300 de persoane au fost condamnate tot la închisoare pe viaţă după lovitura de stat eşuată.

Condamnaţii au fost găsiţi vinovaţi ”tentativă de răsturnare a ordinii consitituţionale”, de ”tentativă de asasinare a preşedintelui” şi de ”omucideri voluntare”.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe predicatorul Fethullah Gülen de faptul că a urzit tentativa de lovitură de stat. Gülen, un fost aliat al preşedintelui turc, care are reşedinţa în Statele Unite, neagă orice implicare.

După puciul eşuat, autorităţile îi vânează neîncetat pe susţinătorii lui Gülen şi au declanşat epurări de o amploare fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Au fost arestaţi aproximativ 292.000 de oameni, iar peste 140.000 de persoane au fost destituite sau suspendate din funcţii. Valuri de arestări continuă în prezent, însă ritmul acestora a scăzut la cinci ani de lovitura de stat eşuată.

Alte procese – cu un număr şi mai mare de acuzaţi – sunt în curs.

Tribunalele au condamnat până în prezent peste 4.000 de persoane – aproximativ 2.500 dintre ele la pedepse cu închisoarea pe viaţă, potrivit unor date oficiale.

1 COMENTARIU

  1. Ăsta ar trebui să facă ordine în justiția din România… atunci să-i văd pe infractori, politicienii corupți, nenorociții gen Bode,vela, mela,mimi, sindicatele,…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here