Referendum în Ungaria, pe tema LGBT

Sursa: Facebook

Ungaria plănuieşte să organizeze, până la jumătatea anului 2022, un referendum privind legislaţia care limitează unele drepturi ale comunităţii LGBT, a anunţat, joi, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, potrivit Reuters, preluat de News.ro.

Orban a anunţat referendumul miercuri, intensificând războiul cultural cu Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a lansat o acţiune juridică cu privire la măsurile care au fost incluse în amendamente la legile educaţiei şi pentru protecţia copilului. Dacă va avea succes, Bruxelles ar putea să suspende finanţările către Ungaria cât timp restricţiile sunt menţinute.
„Pentru Ungaria, sunt mult mai multe argumente în favoarea apartenenţei la Uniunea Europeană decât împotriva acesteia. Să ne alăturăm UE a fost decizia corectă, a fost în interesul nostru naţional şi rămâne aşa”, a spus Gergely Gulyas, şeful de cabinet al lui Orban, în raportul său săptămânal.

El a declarat că Ungaria consideră că are dreptul să comenteze asupra a ceea ce el a numit „regulile clubului” şi să ia decizii pe cont propriu privind probleme pentru care nu a predat autoritatea instituţiilor UE.

Întrebată despre referendum, Comisia Europeană a spus că nu va interveni în metodele de elaborare a politicilor alese de statele membre, deşi a considerat drept discriminatorie legea ungară.

Măsurile, care au provocat nelinişte în cadrul comunităţii LGBT, interzic folosirea în şcoli a materialelor considerate că promovează homosexualitatea şi schimbarea genului, iar asta cu scopul declarat de a preveni abuzul asupra minorilor.

Mai multe grupuri civile critică reformele lui Orban, iar un sondaj realizat luna trecută de Ipsos arată că 46% dintre unguri susţin căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Gulyas a spus că Ungaria este încă în discuţii cu CE legat de planul naţional de recuperare post-pandemie şi a adăugat că guvernul va începe să pre-finanţeze proiecte din bugetul naţional.

Într-un raport lansat marţi, Comisia Europeană a listat serioase îngrijorări legat de statul de drept în Polonia şi Ungaria, iar pe baza acestuia poate fi decis dacă ţările vor primi miliarde de euro ca fonduri UE pentru a sprijini revenirea după pandemie.

Orban, care se află la putere din 2010 şi va trece prin alegeri în luna aprilie a anului viitor, se portretizează ca un apărător al valorilor tradiţionale creştine împotriva liberalismului occidental. El datorează o parte din succesul electoral unor acţiuni împotriva imigraţiei, iar odată ce acel subiect a încetat să îi domine agenda, s-a concentrat pe probleme de gen şi sexualitate.

Madagascar afirmă că a dejucat o tentativă de asasinat a preşedintelui. Doi francezi au fost arestați

2 COMENTARII

  1. Pina si cel mai prost om de pe pamint intelege ca el nu este in masura sa judece pe altii (toata lumea cam stie ce face pe sub cearceaf si laudarosii mai inventeza uneori ). Din acest unic motiv un referendum ce ar avea o asemenea tema este de la inceput inutil . In Romania s-a vazut clar asta .Cind tu stii ce trasnai faci pe sub plapuma nu poti sa spui despăre altii nimic . Hai sa vedem cine are curajul sa scoata primul limba la aceasta zicere .

  2. Chiar si babutele de prin sate stiu cum mai calca unii (unele) strimb – ca de – fura si ele tinerele cindva . Te umfla risul cind ii auzi pe unii de stau pe colturi si bat matanii cum se dau de ceasul mortii sa isi afiseze cumintenia si ei sunt pacatul insusi . Fratilor suntem cu totii oameni (doar nu o sa contrazicem tot ceea ce este omenesc ) Doar nu om fi prosti cu totii sa nu pricepem nici asta .O natiune intelepta stie despre ce este vorba doar una ramasa inca in meandrele trecutului nu intelege .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here