„Reflectă mentalitatea lui bolnavă”. Revoltă în Pakistan după ce premierul Khan a făcut o asociere între violuri şi modul în care se îmbracă femeile

Foto: Wikimedia Commons

Premierul pakistanez Imran Khan a provocat o nouă controversă după ce a făcut o asociere între violuri şi modul în care se îmbracă femeile, declanşând reacţii de condamnare din partea adversarilor politici şi a activiştilor pentru drepturile omului, relatează dpa marţi, potrivit Agerpres.

Într-un interviu la „Axios on HBO”, Khan a sugerat că bărbaţii sunt tentaţi să comită infracţiuni sexuale atunci când femeile se îmbracă indecent, mai ales în societăţi precum Pakistan.

„Dacă femeile poartă mai puţine haine, acest lucru nu are un impact asupra bărbaţilor decât dacă sunt roboţi”, a spus Khan, în vârstă de 68 de ani, în interviu, repetând afirmaţii similiare făcute în aprilie.

„(Declaraţiile) reflectă mentalitatea lui bolnavă faţă de femei. Dând vina pe victime, el (Khan) se coboară la cel mai jos nivel”, a declarat Marriyum Aurangzeb, o purtătoare de cuvânt a partidului fostului premier Nawaz Sharif.

„A da vina pe rochia femeilor pentru viol este cel mai rău răspuns la o infracţiune oribilă. Ar trebui să-i fie ruşine pentru declaraţiile lui”, a spus Sherry Rahman, o senatoare din partidul fostului preşedinte Asif Zardari.

Imran Khan, absolvent al Oxford, care a afişat o imagine playboy în perioada sa de glorie ca jucător de cricket, a provocat revoltă anul trecut atunci când a ordonat promovarea unui ofiţer de poliţie care a dat vina pe o femeie după ce aceasta a fost violată în grup pe o autostradă, spunând că nu ar fi trebuit să conducă singură noaptea târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here