Regele Charles l-a primit la Palatul Buckingham pe preşedintele Africii de Sud

Sursa: Facebook

Regele Charles a găzduit, marţi, prima sa vizită de stat de când a devenit monarh britanic, primindu-l pe preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa la Palatul Buckingham, transmite CNN, potrivit News.ro.

Ramaphosa şi soţia sa au fost întâmpinaţi oficial de fiul cel mare şi moştenitorul lui Charles, prinţul William şi soţia sa Kate, la un hotel din centrul Londrei, pentru a marca începutul călătoriei sale de două zile, prima vizită de stat în Marea Britanie a unui lider mondial de la cea a fostului preşedinte american Donald Trump şi a soţiei sale Melania, în 2019.

Au urmat salve de tun şi o primire ceremonială din partea regelui şi a soţiei sale Camilla, regina consoartă, înainte de o mare procesiune cu trăsura pe The Mall până la Palatul Buckingham.

Ramaphosa are programată o vizită la Westminster Abbey pentru a depune o coroană de flori la Mormântul Războinicului Necunoscut şi pentru a vedea piatra comemorativă pentru fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela. De asemenea, el se va adresa parlamentarilor şi se va întâlni cu premierul britanic Rishi Sunak.

Marea Britanie speră ca vizita, care fusese planificată înainte de moartea reginei Elisabeta a II-a în septembrie, să consolideze legăturile comerciale şi de investiţii dintre cele două naţiuni şi să arate importanţa legăturilor cu Commonwealth of Nations, organizaţia internaţională pe care Charles o conduce acum.

„Aceasta este o întărire a relaţiei bilaterale puternice pe care o avem cu Africa de Sud, o oportunitate reală de a construi pe baza acestei relaţii de lucru strânse şi de a discuta unele dintre problemele care ne afectează pe toţi”, a declarat ministrul britanic de externe James Cleverly pentru Reuters.

Ultima vizită de stat în Marea Britanie a unui lider sud-african a fost cea a preşedintelui Jacob Zuma în 2010, când a fost întâmpinat de Charles şi Camilla la începutul călătoriei.

Regele Charles al III-lea a împlinit 74 de ani. A fost lansat un nou portret oficial al suveranului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here